-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rodiklis, kuris verčia aiktelėti: 2020-ieji – geriausi metai Lietuvos futbolo istorijoje

2020-ieji pasauliui buvo keisti metai. Koronavirusas sumaištį kėlė visur, kur tik įmanoma ir sportas nebuvo išimtis. Neįprastai šiame pandemijos kontekste atrodė ir Lietuvos futbolininkai. 15min žvilgsnis krypsta į Lietuvos rinktinės skaičius, kurie akivaizdžiai iškrenta iš pastarųjų metų konteksto.
Valdas Urbonas ir jo auklėtiniai
Valdas Urbonas ir jo auklėtiniai / LFF nuotr.

Dar pernai su žemėmis maišyta Lietuvos futbolo rinktinė 2020-aisiais sugebėjo atgimti.

Valdo Urbono auklėtiniai per kalendorinius metus turėjo aštuonis mačus, iš kurių laimėjo keturis kartus ir du sykius sužaidė lygiosiomis.

Įdomus faktas
Lietuvos futbolo rinktinė 2020-aisiais laimėjo dvigubai daugiau rungtynių nei krepšinio rinktinė. Tiesa, krepšininkai pergalių skaičiumi gali susilyginti su futbolininkais, jeigu laimės abu Lietuvoje vyksiančio „Eurobasket 2021“ atrankos „burbulo“ mačus su danais ir belgais.

Nors Europos ar pasaulio čempionato atrankos mačų šiemet rinktinė neturėjo, tad ir varžytis su planetos futbolo grandais nereikėjo, nuoga statistika nuteikia maloniai.

Tvirtą komandos branduolį per šiuos metus subūręs V.Urbonas pagaliau turi komandą, kuri ne tik yra pajėgi pranokti silpnesnes komandas, bet ir pagirtinai kaunasi su panašaus kalibro varžovais.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Valdas Urbonas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Valdas Urbonas

Tai ypač svarbu, nes pastaruoju metu rinktinės rezultatų kreivė smarkiai leidosi žemyn, o 2017–2019 metų laikotarpis buvo juodžiausias rinktinės istorijoje.

2017-aisiais buvo atsimušta į visiška dugną ir per septynis mačus iškovotos vos vienos lygiosios (1:1 su Malta). Tai reiškia, kad vidutiniškai per mačą lietuviai prieš trejus metus rinko tik po 0,14 taško ir šis rodiklis yra prasčiausias istorijoje.

Ne ką geresni buvo ir 2018-ieji – per 12 mačų viena pergalė ir vienos lygiosios arba vid. 0,33 taško per rungtynes. E.Jankauską trenerio poste pakeitęs V.Urbonas pirmaisiais savo metais taip pat pergalingo recepto nerado.

Debiutiniais metais panevėžietis stipriai degė. Pergalę su Lietuvos rinktine V.Urbonas iškovojo tik paskutiniame 2019-ųjų mače, kai draugiškoje akistatoje nukovė Naująją Zelandiją. Prieš tai V.Urbono komanda dar turėjo lygiąsias su Azerbaidžanu (0:0) ir Liuksemburgu (1:1), bet 0,5 taško per rungtynes rodiklis taip pat neguodė.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Valdas Urbonas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Valdas Urbonas

Ir tuomet atėjo visas įprastas pasaulio taisykles sumaišę 2020-ieji, o tiksliau, ruduo ir trys Lietuvos futbolui istoriniai mėnesiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius