-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kompiuteriniai įsilaužėliai gali būti pavogę maždaug 250 tūkst. „Twitter“ vartotojų duomenis

Kompiuteriniai įsilaužėliai šią savaitę nusitaikė į socialinį tinklą „Twitter“ ir galėjo gauti prieigą prie maždaug 250 tūkst. jo vartotojų slaptažodžių bei kitokios informacijos, tinklo vadovai pranešė penktadienio vakarą.
„Twitter“
„Twitter“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Twitter“ tinklaraščio pranešime nurodoma, kad slaptažodžiai yra užšifruoti, tačiau „dėl visa pikta“ jie buvo pakeisti, o bendrovė šiuo metu informuoja galėjusius nukentėti vartotojus.

Tinklaraščio pranešime buvo paminėta neseniai paskelbta informacija apie didelio masto kibernetines atakas prieš dienraščius „The New York Times“ ir „The Wall Street Journal“, tačiau kitaip negu šie du žiniasklaidos kanalai, „Twitter“ nepateikė jokių detalių apie socialinio tinklo patirtų atakų šaltinį arba metodus.

„Ši ataka nebuvo mėgėjų darbas, ir nemanome, jog tai buvo atsitiktinis incidentas, – rašo „Twitter“. – Įsilaužėliai buvo nepaprastai įgudę, ir manome, kad kitos bendrovės bei organizacijos neseniai buvo atakuojamos panašiu būdu.“

Privatiems savininkams priklausantis „Twitter“, kuriuo kas mėnesį aktyviai pasinaudoja apie 200 mln. žmonių, nurodė bendradarbiaujantis su JAV vyriausybės ir federalinės teisėsaugos pareigūnais, stengiantis susekti įsilaužėlius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius