-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britų moksleivis NASA parodė jos klaidą

Nuo tada, kai 2015-ųjų gruodį britų astronautas Timas Peake'as įsikūrė Tarptautinėje kosminėje stotyje (TKS), NASA ir nepelno siekianti organizacija Tyrimų mokyklose institutas surinktus TKS duomenis padarė prieinamus britų moksleiviams, kad jie galėtų eksperimentuoti su informacijos analize.
Milesas Solomanas
Milesas Solomanas / Stop kadras

Vienas mokinys taip pastebėjo klaidą, kurios nematė net NASA ekspertai – TKS daviklis fiksavo neteisingus duomenis.

17-metis Milesas Solomanas iš Šefildo sėdėjo fizikos pamokoje ir žiūrėjo į radiacijos lygių TKS duomenis, kai pastebėjo juose neigiamą skaičių.

„Iš pradžių pagalvojau, kad na, juk negali būti neigiamos energijos. Ir tuomet supratau, kad tai buvo klaida, tada parašiau NASA elektroninį laišką, – pasakojo jis BBC. – Net ir dabar tai skamba taip kietai... Parašiau NASA elektroninį laišką!“

M.Solomanas pastebėjo, kad jutikliai žymėdavo ne nulį, o neigiamą skaičių, kai neužfiksuodavo radiacijos. NASA žinojo šią problemą, tačiau manė, kad taip nutinka kartą ar du per metus, BBC teigė Hjustono universiteto fizikos profesorius, dirbantis su agentūra. Tik po M.Solomono laiško jie pastebėjo, kad taip nutinka žymiai dažniau – net kelis kartus per dieną.

Profesorius teigė, kad NASA už klaidos pastebėjimą labiau jaučia dėkingumą moksleiviui nei gėdą dėl savo neapsižiūrėjimo.

Tuo tarpu vaikinas neslėpė džiaugsmo, kad į jo pastabas buvo atsižvelgta. „Nesistengiau parodyti, kad NASA klysta. Noriu dirbti su jais ir iš jų mokytis“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius