-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV astronautė Whitson tapo daugiausiai kartų į atvirą kosmosą išėjusia moterimi

Amerikiečių astronautė Peggy Whitson ketvirtadienį pateko į istoriją, tapusi daugiausiai kartų į atvirą kosmosą išėjusia moterimi astronaute.
JAV astronautė Peggy Whitson Kazachstane laukia nusileidžiančių kolegų.
JAV astronautė Peggy Whitson Kazachstane laukia nusileidžiančių kolegų. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 „SpaceX“

Jau aštuntą kartą 57 metų P.Whitson išėjo į atvirą kosmosą iš Tarptautinės kosmoso stoties (TKS) ir viršijo ankstesnį amerikietei Suni Williams priklausiusį rekordą.

Išėjimas į atvirą kosmosą prasidėjo 7 val. 29 min. (?13 val. 29 min. Lietuvos laiku), kai P.Whitson ir Shane'as Kimbrough įjungė savo astronautų kostiumų vidaus baterijas ir pro tambūrą išplaukė į kosminį vakuumą.

„Būkit atsargūs ir pasidžiaukite buvimu išorėje, – palinkėjo prancūzų astronautas Thomas Pesquet, atsidarius liukui. – Aš jūsų lauksiu“.

Šio išėjimo į atvirą kosmosą užduotis yra tęsti Tarptautinės kosmoso stoties (TKS) atnaujinimo darbus, ruošiantis būsimam komercinių erdvėlaivių atvykimui ateinančiais metais.

Ketvirtadienio išėjimas į atvirą kosmosą yra dar vienas iš virtinės darbų naujoms kosminių aparatų prisijungimo vietoms įrengti. Naujieji prisijungimo adapteriai bus skirti naujos kartos komerciniams erdvėlaiviams, kuriuos kuria „ SpaceX“ ir „ Boeing“ ir kuriais astronautai į TKS bus skraidinami nuo 2018 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius