-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JT klimato ekspertai: lieka vis mažiau laiko užkirsti kelią katastrofoms

Lieka vis mažiau laiko pasiekti tikslą dėl pasaulinio šiltėjimo apribojimo dviem laipsniais pagal Celsijų, sekmadienį sakė Jungtinių Tautų (JT) klimato ekspertai, kurie nurodo, kad dabartinės tendencijos dėl anglies dvideginio išmetimo pranašauja katastrofą.
Klimato atšilimas
Klimato atšilimas / 123rf.com nuotr.

Tarpvyriausybinė klimato kaitos komisija (IPCC) svarbioje apžvalgoje pažymi, kad trijų pagrindinių „šiltnamio efektą“ sukeliančių dujų išmetimas yra didžiausias per daugiau kaip 800 tūkst. metų.

Ekspertai perspėja, kad Žemės temperatūra iki 2100-ųjų tikriausiai padidės mažiausiai 4-iais laipsniais pagal Celsijų, palyginti su ikipramoniniais laikais, ir tai yra receptas didesnėms sausroms, potvyniams, vandenynų lygio kilimui ir rūšių nykimui.

Daug žmonių gali susidurti su badu, namų neturėjimu ir konfliktais varžantis dėl brangių išteklių.

JT generalinis sekretorius Ban Ki-moonas, kuris rugsėjo mėnesį pirmininkavo specialiam viršūnių susitikimui dėl klimato kaitos, parėmė minimą ataskaitą, parengtą svarbiu JT derybų momentu.

„Žmogaus įtaka klimato sistemai yra aiški ir aiškiai didėja, – spaudos konferencijoje sakė Ban Ki-moonas. – Veiksmai dėl klimato kaitos gali prisidėti prie ekonominio klestėjimo, geresnės sveikatos ir gyventi tinkamesnių miestų“.

JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry sakė, kad ši ataskaita yra naujas perspėjimas.

„Tie, kurie pasirenka ignoruoti ar ginčyti mokslinius duomenis, aiškiai išdėstytus šioje ataskaitoje, daro tai keldami didelę riziką visiems mums ir mūsų vaikams bei provaikaičiams“, – sakė jis Vašingtone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius