-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NASA sėkmingai atliko galingiausios žmonijos istorijoje raketos antžeminį bandymą

NASA sėkmingai išmėgino galingiausią kada nors sukurtą raketą, kuri, tikimasi, vieną dieną žmones nugabens į Marsą ir padės išsilaipinti ant asteroido, praneša independent.co.uk.
Space Lounch System
Space Lounch System / Youtube stopkadras

„Space Launch System“ (SLS) yra pati galingiausia raketa, per pastaruosius keletą dešimtmečių nebuvo sukurta nieko panašaus.

Bandymo metu ant žemės gulinti raketa buvo sėkmingai uždegta Jutos (JAV) lygumoje. Tai buvo pirmasis iš dviejų sausumos testų, po kurių NASA žada išmėginti raketą Kenedžio kosminiame centre.

Tačiau kol kas dar nėra garantijų, kad raketa kada nors galės pakilti į kosmosą. Dabar, kai JAV vyriausybės parama kosmoso misijoms yra gerokai sumažinta, kyla klausimų dėl ateities misijų.

Testo metu raketos startinis variklis buvo įjungtas dvi minutes – tiek pat laiko jis bus įjungtas tuo metu, kai raketa kils nuo paleidimo taško. NASA personalas bandymo metu panaudojo 531 jutiklį tam, kad išmatuotų svarbius dalykus, tokius kaip trauka, spaudimas ir ar startinio variklio atnaujinimai veikė tinkamai.

Kitą antžeminį raketos bandymą tikimasi atlikti 2016 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius