Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rusijos kosmonautas tapo ilgiausiai kosmose išbuvusiu žmogumi

Rusijos kosmonautas Genadijus Padalka, dabartinis Tarptautinės kosminės stoties (TKS) įgulos vadas, pasiekė naują darbo kosmose rekordą, išbuvęs orbitoje iš viso 803 dienas, antradienį paskelbė Rusijos kosmoso agentūra.
Rusijos kosmonautas Genadijus Padalka
Rusijos kosmonautas Genadijus Padalka / Scanpix nuotr.

„Rekordas yra oficialus. Genadijus Padalka tapo ilgiausiai kosmose išbuvusiu žmogumi“, – naujienų agentūrai AFP nurodė Rusijos federalinė kosmoso agentūra „Roskosmos“.

Dabartinis Tarptautinės kosminės stoties (TKS) įgulos vadas, pasiekė naują darbo kosmose rekordą, išbuvęs orbitoje iš viso 803 dienas

G.Padalka, kuriam birželio 21-ąją sukako 57 metai, dabar dirba savo penktoje misijoje kosmose. Kosmonautas, pradėjęs skraidyti kaip Sovietų Sąjungos karinių oro pajėgų pilotas, pirmąkart pakilo į kosmosą 1998 metais, tapęs tuometės kosminės stoties „Mir“ įgulos vadu.

Kai G.Padalka rugsėjį grįš į Žemę kartu su TKS įgulos nariais Michailu Kornijenka ir Scottu Kelly, jis tikriausiai bus praleidęs kosmose iš viso 877 dienas – kitaip tariant, apie pustrečių metų.

„Jeigu esi TKS naujokas, tai žmogus, su kuriuo nori skristi kartu, yra Padalka – jis yra visų laikų didžiausias Obi Vanas“, – JAV astronautas Mike'as Fincke'as sakė viename NASA vaizdo įraše, turėdamas „Žvaigždžių karų“ personažą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius