-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 01 /14:13

Šeštadienio vakarą Lietuvos gyventojai danguje stebėjo paslaptingą žalią objektą

Šeštadienio vakarą Lietuvos dangų trumpam nušvietė neįprastas žalios spalvos šviesulys, po savęs palikęs tokios pačios spalvos uodegą. Iš liudininkų pasakojimų galima manyti, kad tai – į atmosferą įskridęs ir užsiliepsnojęs meteoras.
Meteoras Tauragės danguje
Meteoras Tauragės danguje / Manto Tverkaus nuotr.

15min.lt skaitytojas Aloyzas objektą stebėjo Rietavo apylinkėse kelios minutės po 20-os valandos. Pasak jo, tuo metu vakarų pusėje dangus nušvito ryškia žalsva šviesa, pasigirdo duslių sprogimų garsai, o po šių sprogimų šviesos juosta danguje dar išliko apie 10 sekundžių.

Panašiais įspūdžiais dalijasi ir skaitytojas Simas, dangaus objektą matęs būdamas Šeduvoje. Tarp Rietavo ir Šeduvos – maždaug 115 km atstumas.

Simo teigimu, objektas į Žemę krito beveik stačiu kampu.

Po sprogimų šviesos juosta danguje dar išliko apie 10 sekundžių.

„Palikęs danguje ryškiai žalią storą juostą jis dingo nepalietęs Žemės. Nesu matęs nieko panašaus vien dėl spalvos. Be to, pasikartosiu, juosta buvo labai plati, tokias palieka skrendantys lėktuvai, o ir pats objektas irgi didelis. Gaila, kad nespėjau nufotografuoti, nes viskas vyko labai greitai“, – pasakojo Simas.

Skaitytojas nėra tikras, ar objektas skleidė kokius nors garsus, nes tuo metu greta garsiai grojo muzika, tik patikslino, kad prieš išnykdamas dangaus kūnas skaisčiau sušvito, o po to danguje dar kelias sekundes buvo matyti minėtas žalias šviesus ruožas.

Jau paskelbus šią informaciją atsiliepė kiti skaitytojai, kurie žalią objektą danguje stebėjo būdami Kėdainiuose, Telšiuose, Ukmergėje, Radviliškyje ir kitose Lietuvos vietose.

„Mes su mergina vaikščiojome gatve ir staiga pamatėme danguje žalią objektą. Jis gan ryškiai švietė ir turėjo didelę uodegą. Gyvename Aukštaitijoje, Rokiškio rajone, Obeliuose. Tuo metu buvo šiek tiek po 20 valandos. Garsų nelabai buvo girdėti. Pirmą kartą matėme tokį reiškinį danguje. Labai plati buvo uodega, danguje išliko apie 10–12 sekundžių. Krito stačiu kampu, objektas irgi buvo labai didelis, išnykdamas kūnas vis ryškiau švietė“, – savo įspūdžius papasakojo skaitytojas Matas.

„Žalios spalvos meteorą mačiau būdamas Vilniuje. Krito gana trumpai, vos kelias sekundes. Krisdamas po savęs paliko labai plačią žalios spalvos uodegą, visai kaip reaktyvinis lėktuvas. Iš pradžių pagalvojau, kad tai fejerverkas, bet nesulaukęs sprogimo, kaip būna iššovus fejerverką, supratau kad tai meteoras. Žalią spalvą meteorui gali suteikti degantis varis – tikėtina kad jo buvo nemažai meteore“, – laiške redakcijai papasakojo skaitytojas Saulius.

VIDEO: Meteoras Lietuvoje, prie Daugų Alytaus rajone
VIDEO: Meteoras Lietuvoje, Kelmėje

Aiškėja, kad meteoras buvo matomas ne tik Lietuvoje. Jį taip pat stebėjo Latvijos, Lenkijos, Vokietijos ir net Čekijos gyventojai. Žemiau pateikiame kai kurių stebėtojų iš kitų šalių vaizdo įrašus.

VIDEO: Meteoras Čekijoje
VIDEO: Meteoras Čekijoje
VIDEO: Meteoras virš Gdansko Lenkijoje
VIDEO: Meteoras virš Naujojo Sončo Lenkijoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius