-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ufologai Marso nuotraukose įžvelgė „didelę žuvį“

Peržiūrėdami raudonosios planetos nuotraukas, darytas marsaeigio „Curiosity“, ufologai pamatė įdomių reljefo linijų, primenančių didelę žuvį.
Marso paviršius
Marso paviršius / Wikipedia.ru iliustr.
Temos: 2 NASA Marsas

Ufologas Scottas C. Warringas vienoje „Curiosity“ nuotraukoje pamatė suakmenėjusios žuvies formas. Pats Scottas tinklaraštyje teigia, kad nuotraukoje galima įžvelgti „Marso žuvies“ plaukmenis ir uodegą.

Nežemiškos gyvybės ieškotojas ufosightingsdaily.com teigia, kad ši žuvis gali siekti apie 50 cm. Tuo pat metu ufologas remiasi anksčiau NASA mokslininkų paviešinta versija, kad praeityje Marse tyvuliavo vandenynas, primenantis Žemės vandenis.

ufosightingsdaily.com iliustr./Marso paviršiuje ufologai įžvelgė žuvies kontūrus
ufosightingsdaily.com iliustr./Marso paviršiuje ufologai įžvelgė žuvies kontūrus

„Ši suakmenėjusi žuvis galėtų būti puikus įrodymas, kad Marse buvo vandenynas“, – pažymi Scottas C. Warringas.

Ši suakmenėjusi žuvis galėtų būti puikus įrodymas, kad Marse buvo vandenynas.

Įdomu, kad Marsą tyrinėjantys astronomai iš tikrųjų laikosi hipotezės, kad vandenynas raudonojoje planetoje buvo ir netgi yra radę, manoma, buvusios upės vagą.

Tačiau tik neginčijamais įrodymais tikinti mokslininkų visuomenė vienbalsiai tvirtina, kad Marso vandenyne negalėjo gyventi žuvys. NASA reaktyvinio judėjimo laboratorijos tyrimų duomenimis, vanduo iš Marso išgaravo pernelyg greitai, kad ten būtų spėjusi užsimegzti net ir primityviausia gyvybė.

Kiti akmeniniai „radiniai“ Marso paviršiuje

Scotto C. Warringo radinys – ne pirmas suakmenėjęs sutvėrimas raudonojoje planetoje pastaruoju metu. Kiti ufologai Marso nuotraukose yra „radę“ ir tiranozaurą. O sausį internete paplito gigantiškos gorilos ir kupranugario akmeninės figūros, neva įžvelgtos Marse. Tačiau rimti mokslininkai šių vaizdų net nekomentavo. Jie tokias įžvalgas vadina pareidolija.

Pareidolija yra sensorinis psichologinis reiškinys, kai atsitiktinai susidaręs vaizdas ar garsas suvokiamas kaip konkretaus žinomo objekto vaizdas ar garsas. Tipiškas pavyzdys yra debesys, kuriuose galima įžvelgti ir gyvūnų,ir kalnų, ir žmonių siluetus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius