-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje rasti senovės skitų valdovo, palaidoto su arkliu ir ginklais, palaikai

Rusijoje rasti valdovo kario, kuris Rusijos stepėse valdė maždaug prieš 2,5 tūkst. metų, palaikai. Valdovas buvo palaidotas susuktas į auksu padengtą apsiaustą. .
Skitų valdovo kapavietė
Skitų valdovo kapavietė / /buimvd.ru nuotr.

Archeologai vyro, kaip manoma, skitų valdovo, palaikus rado Altajuje, pietvakarių Rusijoje. Vyras buvo palaidotas kartu su arkliu ir brangenybėmis, įskaitant iš kelių skirtingų metalų pagamintą lydinį, geležinį skitų kardą, rašo Dailymail.co.uk.

Tačiau turbūt labiausiai stebinantis atradimas buvo nedideli gabaliukai auksinės folijos, puošusios jo rūbus.

Kape rasta ir avių kaulų – tai galėjo būti jo laidotuvių vakarienės maistas. Tačiau turbūt labiausiai stebinantis atradimas buvo nedideli gabaliukai auksinės folijos, puošusios jo rūbus.

Kasinėjimams vadovavęs profesorius Aleksandras Kazakovas ir tyrimų vadovas iš Rusijos vidaus reikalų ministerijos Barnaulio teisės instituto kalbėjo: „Nors kario rūbų medžiagos jau seniai supuvo, aukso smiltelės dirvožemyje vis dar išlikusios.“

http://buimvd.ru nuotr./Skitų valdovo kapavietėje rasti įrankiai
http://buimvd.ru nuotr./Skitų valdovo kape rasti įrankiai

Skitai buvo klajoklių tauta, gyvenusi Vidurio Eurazijos regione. Jie klajojo nuo Irano iki Kinijos per Aziją iki ten, kur dabar yra Rytų Europa.

Skitai pradėjo stiprėti VIII a. pr. Kr., o jų gebėjimai kovoti nuo arklio skitus padarė labai pavojingus priešams. VII a. pr. Kr. skitai įkūrė savo pirmąją karalystę, jiems padėjo labai galingi neįprasti trumpi lankai ir kardai.

V a. pr. Kr. skitai pradėjo labai sėkmingą prekybą su graikais ir dauguma jų vadų tapo turtingi. Skitai buvo žinomi dėl brangių juvelyrinių dirbinių nešiojimo.

Rastas skitų valdovas galėjo būti palaidotas 500–400 m. pr. Kr. Anot A.Kazakovo, tai, kad vyras buvo palaidotas kartu su arkliu, rodė, jog arkliai tuo metu buvo labai vertinami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius