-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žymiai didesnė tikimybė, kad jums futbolo aikštėje įkąs Luisas Suarezas, nei kad nužudys ryklys

Šį savaitgalį Urugvajus žais prieš Kolumbiją Pasaulio futbolo čempionato aštuntfinalyje, kur savo komandai negalės padėti urugvajietis Luisas Suarezas, nes FIFA pašalino žaidėją už tai, kad šis rungtynėse su italais įkando Giorgio Chielliniui. Per savo karjerą futbolo aikštėje L.Suarezas varžovams įkando jau tris kartus.
Luisas Suarezas džiaugiasi įvarčiu
Luisas Suarezas džiaugiasi įvarčiu / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Žurnalistas Ianas Steadmanas iš Didžiosios Britanijos naujienų tinklalapio „New Statesmen“  paskaičiavo, kokia tikimybė, kad  futbolininkams aikštėje įkąs Luisas Suarezas, palyginus su rizika, jog žmogų vandenyne nužudys ryklys.

Nuo 2005 m. Luisas Suarezas sužaidė 441 mačą už Urugvajaus rinktinę ir savo klubus. Darant prielaidą, kad per rungtynes iš 11 žaidėjų buvo pakeisti  3, prieš L.Suarezą žaidė 6,6 tūkst. varžovų.  Iš viso L.Suarezas varžovams yra įkandęs 3 kartus, taigi tikimybė, kad L.Suarezas įkąs oponentui futbolo aikštelėje per rungtynes, lygi vienam iš 2 tūkstančių. O tikimybė, kad plaukiojantį vandenyne žmogų nužudys ryklys, yra viena iš 3,7 milijono. 

Tikimybė, kad Luisas Suarezas įkąs futbolininkui aikštėje, yra didesnė, nei kad jus nutrenks žaibas (1 prie 10 tūkst.) ar kad pateksite į lėktuvo katastrofą (1 prie 11 milijonų.).

Galimybės tampa šiek tiek panašesnės paskaičiavus ryklio įkandimo tikimybę. Labiausiai ryklių pamėgtame New Smyrna paplūdimyje Kalifornijoje, kur bent kartą per metus vidutiniškai maudosi 22,4 tūkst. žmonių, galimybė būti sužeistam ryklio yra 1 prie 2808 ramiais metais ir 1 prie 800 rekordiniais.

Tikimybė, kad Luisas Suarezas įkąs futbolininkui aikštėje, yra didesnė, nei kad jus nutrenks žaibas (1 prie 10 tūkst.) ar kad pateksite į lėktuvo katastrofą (1 prie 11 milijonų.).

Tiesa, besikandžiojantis L.Suarezas futbolo aikštėje nėra toks pavojingas kaip Mike‘as Tysonas bokso ringe – tikimybė, kad jis įkąs per bokso varžybas, lygi 1 prie 50. 

Domitės mokslo ir informacinių technologijų naujienomis? Prisijunkite prie Mokslas.IT socialiniuose tinkluose „Facebook“, „Twitter“. Patirkite netikėtų atradimų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius