-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Facebook“ moderatoriai pašalino „nepadorią“ nuotrauką, nes supainiojo moters alkūnę su krūtine

Iš pirmo žvilgsnio ši vonioje besimaudančios merginos nuotrauka gali pasirodyti gana pikantiška ir pernelyg atvira tokiai „padoriai“ interneto erdvei kaip „Facebook“ socialinis tinklas. Visgi neskubėkite rausti – ši fotografija iš tiesų yra visiškai nekalta ir neatidengia daugiau nei vasariška palaidinė. Tačiau „Facebook“ sistemos cenzoriams pasirodė kitaip...
Šią nuotrauką „Facebook“ moderatoriai pašalino dėl to, kad moters alkūnę palaikė krūtine.
Šią nuotrauką „Facebook“ moderatoriai pašalino dėl to, kad moters alkūnę palaikė krūtine. / Facebook.com/Theories.of nuotr.

Vienintelė nuogybė šioje nuotraukoje – merginos pečiai ir alkūnė. Teisingai, ten – tiesiog alkūnė! Būtent šios, nebent arabų pasaulyje nepadoria laikomos kūno dalies atidengimas nepraėjo minėtojo socialinio tinklo cenzo – nuotrauka buvo pašalinta.

Šį kadrą įkėlė internetinio žurnalo „Theories of the Deep Understanding of Things“ komanda, bandydami suprasti, kaip veikia nuotraukų cenzo sistema. Jie iškėlė klausimą, ar nuotraukų dalijimosi taisyklės yra pagrįstos vaizdo nepadorumu, ar panašumu į nepadorų vaizdą.

Bet kuriuo atveju, šią „nepadorią“ fotografiją socialinio tinklo moderatoriai netruko pašalinti kaip pažeidžiančią taisykles.

„Štai paskutinieji „Facebook“ pavojaus signalų testo rezultatai: „Facebook“ moderatoriai neskiria alkūnės nuo pavojingos, nepadorios, klaikios moters krūtinės“, – savo „Facebook“ profilyje paskelbė žurnalo leidėjai.

Tiesa, supratę savo klaidą vėliau moderatoriai grąžino nuotrauką ir atsiprašė.

Šis cenzo testas buvo įkvėptas keleto protestų, kilusių dėl „Facebook“ politikos maitinančių moterų fotografijų atžvilgiu: tokie vaizdai buvo blokuojami, o tai sukėlė moterų grupių pasipiktinimą. Tuo tarpu socialinis tinklas, turintis vieną milijardą narių, praneša, kad tokio tipo nuotraukų, parodančių per daug nuogos krūtinės, platinimas pažeidžia keliamas sąlygas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius