Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lytinį organą primenančios vėžės Marse kursto internautų fantaziją

NASA interneto svetainėje užtikę devynerių metų senumo nuotrauką su lytinį organą primenančiomis marsaeigio „Spirit“ vėžėmis, internautai puolė spekuliuoti, esą taip pasilinksminti sugalvojo nuobodžiaujantys inžinieriai. Tačiau NASA tam turi mokslinį paaiškinimą, skelbia „NBC News“.
Marsaeigio „Spirit“ paliktos lytinį organą primenančios vėžės
Marsaeigio „Spirit“ paliktos lytinį organą primenančios vėžės / NASA nuotr.

Ši nuotrauka savaitės pradžioje sudomino socialinio tinklaraščio „Reddit“ narius, o vėliau spekuliacijoms pasidavė ir bulvarinė žiniasklaida. „Nepadorus piešinys buvo pastebėtas vieno marsaeigio atsiųstose nuotraukose. <...> Jos leidžia manyti, kad projekto inžinieriai nuobodžiavo“, – rašo britų bulvarinis leidinys „The Sun“.

NASA tikina, kad vyrišką lytinį organą primenantis piešinys Marse atsirado dėl marsaeigių judėjimo specifikos. Tokias vėžes yra palikęs ne tik „Spirit“ (kuris darbą baigė prieš trejus metus), bet ir kiti marsaeigiai – „Opportunity“ bei „Curiosity“. Visi šie robotai turi šešis ratus – po tris abiejuose šonuose. Judėdami tiesiai jie palieka dvi lygiagrečias vėžes. Norint pakeisti judėjimo kryptį marsaeigis sustoja, o jo ratai sukasi ratu, kol robotas nukreipiamas reikiama kryptimi. Jei posūkis pakankamai didelis, toje vietoje lieka keli dideli apskritimai.

Beje, kosmose galima išvysti kur kas neįprastesnių sutapimų. Pavyzdžiui, kaip šioje „Hubble“ kosminio teleskopo nuotraukoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius