Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su „HTC One“ ant Everesto kalno atliktas aukščiausias „Skype“ vaizdo skambutis

Aukščiausias pasaulyje kalnas, Everestas, yra vienas iš labiausiai alpinistų mėgstamų kelionės tikslų. Nepaisant didelio jo aukščio, ant šio kalno išbandyta nemažai šiuolaikinių komunikacijos technologijų. 2010 atliktas pirmasis vaizdo skambutis 3G ryšiu, o 2011 - išsiųsta pirmoji „Twitter“ žinutė.
Alpinistas Daniel‘is Hughes'as iš Everesto viršukalnės „Skype“ skambutį atliko naudodamasis išmaniuoju telefonu
Alpinistas Daniel‘is Hughes'as iš Everesto viršukalnės „Skype“ skambutį atliko naudodamasis išmaniuoju telefonu / „Skype“ nuotr.

Naujausias tikslas, kurį išsikėlė vienas alpinistas buvo atlikti vaizdo skambutį, naudojantis internetinių pokalbių programa „Skype“, o tai jam ir pavyko įvykdyti net 8848 metrų aukštyje, kas yra naujas rekordas. Tai atliko britas Daniel‘is Hughes‘as, kuris šiuo projektu siekė surinkti netgi vieną milijoną svarų „Comic Relief“ labdaros fondui, kurio tikslas – kovoti su skurdu.

D. Hughes‘as milijoną svarų bei papildomą sumą, kuri buvo reikalinga užkopti į kalną, surinko per du metus – 2011 ir 2012. Kad ir kaip bebūtų, D. Hughes‘as labiausiai dėkoja HTC ir „Inmarsat“ bendrovėms. Tiek pirmieji, tiek antrieji buvo didžiausi rėmėjai. HTC šio projekto įgyvendinimui suteikė išmaniųjų telefoną „HTC One“, kuriuo ir buvo atliktas skambutis, o „Inmarsat“ – palydovinį interneto ryšį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius