-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Apple“ uždraudė programėlę, kuri leido sužinoti, ar kas nors šnipinėja jūsų „iPhone“

„Apple“ iš programėlių parduotuvės „App Store“ pašalino aplikaciją, kuri vartotojams pranešė, ar trečioji šalis juos šnipinėja arba turi prieigą prie privačių „iPhone“ esančių duomenų, rašo thenextweb.com.
4 colių įstrižainės „iPhone SE“
„iPhone SE“ / Scanpix/AFP

„System and Security Info“ programėlė vartotojus perspėdavo, ar telefono programinė įranga veikia autentiškai ir turėjo juos įspėti, jei įrenginyje buvo koks nors užkratas arba kitos nepageidaujamos programinės įrangos. Programėlė taip pat leido sužinoti, ar įrenginys buvo „nulaužtas“ (angl. jailbroken) be savininko žinios.

„Apple“ skelbia, kad „System and Security Info“ neperėjo ketvirto „App Store“ patikros proceso. Programėlės kūrėjui Stefanui Esserui buvo pranešta, kad pažeidžiamumų ar problemų paieška vartotojų telefonuose nėra leidžiama ir kad tai gali privesti prie „potencialiai netikslaus ir klaidinančio diagnostinio funkcionalumo „iOS“ įrenginiuose“.

S.Esseras teigia, kad „System and Security Info“ atliko tas pačias funkcijas, kaip ir tūkstančiai kitų, kurios „App Store“ leidžiamos.

„Apple“ sprendimas pašalinti iš pažiūros nekaltą programėlę, kuri jau buvo įveikusi patikros procesą, atrodo keistas. Kritikai teigia, kad programėlė iš „App Store“ pašalinta tam, jog įmonė nuo vartotojų paslėptų „iOS“ trūkumus.

Programėlės pašalinimas taip pat kertasi ir su „Apple“ viešai deklaruojamomis vertybėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius