-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bendrauti socialiniuose tinklapiuose – kaip be saiko gerti kolą

Pasirodo, 11–15 metų paaugliai su savo bendraamžiais praleidžia tik pusę tiek laiko, kiek praleisdavo 1988 metais. Didelę dalį savo laisvalaikio jie mieliau skiria kompiuteriniams žaidimams, naujiems filmams ir bendravimui su draugais socialiniuose tinklapiuose, tokiuose, kaip „Facebook“ ar „Twitter“.
„Facebook“
„Facebook“. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tokius duomenis, „ITAR-TASS“ teigimu, pateikė Nacionalinis Danijos visuomenės sveikatos institutas. „Tai kardinaliai pakeičia paauglių elgesį ir jų tarpusavio santykius“, – tarp paauglių vykdyto tyrimo rezultatus komentavo projekto vadovė Pernilla Due.

Psichologo Andreso Kollingo-Jorgenseno tvirtinimu, dėl didelio susidomėjimo kompiuteriu Danijos paaugliai praranda socialinius įgūdžius. Jo manymu, bendravimas naudojantis taip vadinamais socialiniais tinklapiais panašus į besaikį kolos gėrimą.

„Facebook“ ir „Twitter“ apgaudinėja žmogaus smegenis, priversdami jas patikėti, kad bendravimas elektroniniu būdų patenkina visus moksleivių bendravimo poreikius, – rašoma danų psichologų išvadose. – Tačiau organizmas juk žino, kad sėdi ant kėdės, nejaučia gestų kalbos, kito žmogaus artumo ir net kvapo. Tai tas pats, kaip gerti kolą, įsivaizduojant, kad į organizmą plūsta pakankamai maistinių medžiagų ir vitaminų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius