-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

EIT apdovanojimuose triumfavęs išradėjas, sukūręs širdies ligų detektorių: „Netekau močiutės – ji mirė nuo infarkto“

Balandžio 25-26 d. Budapešte (Vengrija) vyko renginys „INNOVEIT 2016“, kuriame iškilmingos ceremonijos metu apdovanoti komisijos sprendimu labiausiai nusipelnę jaunieji išradėjai ir verslininkai iš Europos.
Florianas Schneideris, Allenas Ali Mohammadi ir Norbertas Kuipersas
Florianas Schneideris, Allenas Ali Mohammadi ir Norbertas Kuipersas / „INNOVEIT 2016“ organizatorių nuotr.

„INNOVEIT 2016“ – tai dvi dienas trukęs inovacijų forumas, kurį organizavo Europos inovacijų ir technologijų institutas (ETI). Šįmet jis subūrė daugiau kaip 350 jaunųjų išradėjų ir verslininkų iš Europos. Komisija iš jų atrinko tris geriausius: tai esą talentingiausi jaunieji išradėjai ir verslininkai, kuriuos Europa turi šiandien, jų startuoliai sulaukė didžiausios sėkmės, o projektai atrodė inovatyviausi.

Mes didžiuojamės įgalindami šiuos talentus savo nuostabias idėjas paversti produktais ir paslaugomis, kurios kartu kuria naujas įmones ir darbo vietas Europai, – sveikindamas laimėtojus kalbėjo EIT direktorius Martinas Kernas.

„Tie, kuriems atiteko EIT apdovanojimai, yra esminių pokyčių nešėjai Europoje. Mes didžiuojamės įgalindami šiuos talentus savo nuostabias idėjas paversti produktais ir paslaugomis, kurios kartu kuria naujas įmones ir darbo vietas Europai“, – sveikindamas laimėtojus kalbėjo EIT direktorius Martinas Kernas.

Nemokamas šildymas jūsų namuose

„EIT Venture Award“ apdovanojimas, skiriamas už tikrą proveržį inovacijų srityje ir už jau egzistojančius startuolius, atiteko olandui Florianui Schneideriui. Šis jaunasis verslininkas apdovanojimą susišlavė už startuolio pavadinimu „Nerdalize“ kuriamus radiatorius, kurie naudoja kompiuterių serverių išskiriamą energiją namų šildymui generuoti.

„Aš be galo didžiuojuosi, kad „Nerdalize“ sulaukė pripažinimo EIT apdovanojimuose. Norėčiau padėkoti „Climate-KIC“ („Climate-KIC“ – didžiausia Europos Sąjungos klimato inovacijų iniciatyva, kuriama dinamiškų kompanijų, geriausių akademinių institucijų bei viešojo sektoriaus partnerystės pagrindu – 15min) už paramą ir parodytą kryptį. Būdami šio projekto dalimi, mes sukūrėme tinklą, turintį prieigą prie vartotojų ir potencialių partnerių. Mūsų sistema išbandyta jau penkiuose namuose, o dabar esame pasirengę proporcingai didinti produkciją“, – žadėjo ir toliau nesustoti F.Schneideris.

15min pakalbino jį – netrukus portale skaitykite apie tai, kaip namus šildytis nemokamai. Tereikia vienkartinių investicijų, kurios vėliau atsiperka.

„INNOVEIT 2016“ organizatorių nuotr. /Florianas Schneideris, Norbertas Kuipersas ir Allenas Ali Mohammadi
„INNOVEIT 2016“ organizatorių nuotr. /Florianas Schneideris, Norbertas Kuipersas ir Allenas Ali Mohammadi

Širdies ligų detektorius

Švedas Allenas Ali Mohammadi pelnė „EIT CHANGE Award“ apdovanojimą, kuris skiriamas jauniausiems verslininkams ir jų idėjoms. Šis vaikinas, vadovaujantis įmonei „Hippogriff“, sukūrė tikslų, neinvazinį ir nebrangų įrankį patikrinti ir anksti nustatyti širdies ligas. Tokiu būdu idėjos autorius sako galintis išgelbėti milijonus gyvybių – juk svarbiausia laiku pastebėti ligą, o tai, deja, ne visuomet pavyksta.

„Mano močiutė mirė nuo širdies smūgio, nors ji visiškai niekuo nesiskundė, nejautė jokių simptomų. Beje, jai buvo 71-eri, o tai nėra labai daug. Dirbdamas prie EIT magistro programų ir su „KIC InnoEnergy“ bei EIT bendruomenės palaikymu, galėjau panaudoti inžinerijos žinias įrankiams, kurie skirti gydytojams, tobulinti ir pagerinti sveikatos patikros metodus. Šis įrankis padės žmonėms tapti sąmoningesniais, paskatins juos rūpintis savo sveikata“, – apie savo išradimą pasakojo kitas apdovanojimą pelnęs išradėjas A.A.Mohammadi, pridurdamas, kad didžiuojasi, jog šis darbas neliko nepastebėtas EIT apdovanojimuose.

Išnaudojamas šilumos perteklius

„Innovators Award“ apdovanojimas už inovatyvaus produkto, paslaugos ar proceso vystymą ir už akivaizdų potencialą daryti teigiamą visuomeninę ir ekonominę įtaką, atiteko dar vienam olandui Norbertui Kuipersui. Jis taip pat dirbo su „Climate-KIC“ ir vystė sistemą, skirtą panaudoti perteklinę ir iš atsinaujinančių šaltinių išgautą šilumą švariam vandeniui tiekti bei pastatų klimato kontrolei atlikti.

„Perteklinė šiluma smarkiai prisideda prie kylančios pasaulinės temperatūros. Šiame projekte, pavadinimu WE4CC-II, buvo siekiama rasti būdą, kaip tokius šilumos nuostolius panaudoti aukštos kokybės vandens ir drėgmės kontrolei užtikrinti, o tai galėtų ženkliai sumažinti suvartojamos energijos bei išmetamo CO2 kiekius“, – teigė N.Kuipersas.

Komentuodamas apdovanojimus ES švietimo, kultūros, jaunimo ir sporto reikalų komisaras Tiboras Navracsics sveikino visus tris laiminguosius: „Jų pasiekimai rodo Europos didžiulį potencialą inovacijoms, aš laukiu, kol jų idėjos ir verslai augs bei padės didinti Europos konkurencingumą. Florianas, Allenas ir Norbertas – ir visi kiti nominantai – yra sektini ir puikūs pavyzdžiai, parodantys, ką daro EIT unikalumas: EIT dėmesys mokslui, suteikiant talentams erdvės kurti verslumo kultūrą Europoje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius