-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

EK priėmė sprendimą dėl Saugesnio interneto projekto tęsimo Lietuvoje

Europos Komisija teigiamai įvertino Lietuvos paraišką vykdyti Saugesnio interneto projektą ir pritarė šio projekto tęsimui Lietuvoje. Europos Sąjungos šalyse vykdomą Europos Komisijos projektą „Saugesnis internetas“ Lietuvoje įgyvendina konsorciumas ‒ Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijos Švietimo informacinių technologijų centras (ITC), Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba (RRT), asociacija „Langas į ateitį“ ir VšĮ „Vaikų linija“.
Saugus internetas
Saugus internetas

„Visame pasaulyje didėja nusikalstamumas elektroninėje erdvėje, daugėja neteisėto turinio, patyčių atvejų. Per 2015 metus RRT tyrėme interneto karštąja linija gautus 96 pranešimus apie galimą seksualinį vaikų išnaudojimą elektroninėje erdvėje, o jau per šešis 2016 m. mėnesius tokių pranešimų turėjome 131-ą“, ‒ sako RRT direktorius Feliksas Dobrovolskis. ‒ „Kartu su technologine pažanga plinta ir įvairios programėlės, leidžiančios tiesiogiai dalytis vaizdais, nuotraukomis, komentarais. To pasekmės kartais būna itin skaudžios – vaikai, paaugliai šias programas naudoja net nesusimąstydami, kad toks turinys pasiekiamas bet kuriam interneto naršytojui, taip pat ir galimam nusikaltėliui. Todėl turime šviesti, mokyti, padėti Lietuvos visuomenei kurti geresnį internetą ir atsakingiau žvelgti į išmaniąsias technologijas“, ‒ pabrėžė F. Dobrovolskis.

Naujasis projektas „Saugesnis internetas“ pradedamas vykdyti nuo 2016 m. liepos 1 d. ir bus tęsiamas iki 2018 m. pabaigos. Konsorciumas, kartu su viešojo ir privačiojo sektoriaus partneriais, ir toliau planuoja įvairiomis priemonėmis didinti visuomenės sąmoningumą, vykdyti žalingo turinio, patyčių, seksualinio išnaudojimo medžiagos skelbimo prevenciją elektroninėje erdvėje. Toliau bus skiriamas dėmesys specializuotų mokymo programų, skirtų pedagogams, bibliotekų darbuotojams ir lankytojams, kūrimui ir diegimui, jaunimo įtraukimui į veiklą, skatinančią kurti geresnį turinį internete.

Birželio 30 d. baigdami 2015-2016 m. vykdytą projektą, Švietimo informacinių technologijų centras (ITC), Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba (RRT), asociacija „Langas į ateitį“ ir VšĮ „Vaikų linija“, kartu su rėmėja bendrove „Omnitel“ jau baigia renginių ciklą stovyklaujantiems vaikams.

Per smagius edukacinius užsiėmimus daugiau kaip 700-iai vaikų vasariškai aktyviomis veiklomis ir žaidimais pasakojama, kur jie galėtų kreiptis kritiniais atvejais ar patyrę tam tikros žalos internete, mokoma pasirinkti teisingą slaptažodį, protingai skelbti nuotraukas socialiniuose tinkluose. Interneto karštoji linija, Pagalbos linija, Saugesnio interneto centras pasirengę padėti vaikams ir suaugusiems, susidūrusiems su žalinga, psichologiškai žalojančia ir kita neigiama informacija internete.

Plačiau apie „Saugesnio interneto“ projektą galima sužinoti interneto svetainėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius