-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europoje pirmą kartą sulaikyti įtariamieji Trojos viruso platinimu

Britų detektyvai atliko pirmuosius areštus Europoje, susijusius su kompiuteriniu „Trojos“ virusu, kuriuo, kaip spėjama, yra užkrėsta dešimtys tūkstančių kompiuterių visame pasaulyje, trečiadienį pranešė Londono policija.
Kompiuteris
Kompiuteris / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sudėtinga ir kenksminga kompiuterinė programa „ZeuS“ ar „Zbot trojan“ naudojama siekiant surinkti milžinišką kiekį asmeninės informacijos.

Londomo policijos teigimu, virusas buvo sukurtas taip, kad atsidūręs kompiuteryje jis „įrašo“ kompiuterio vartotojo informaciją apie banko sąskaitas, kreditines korteles ir jų slaptažodžius. Pasak detektyvų, nusikaltėlių pajamos ir asmenų bei institucijų nuostoliai yra labai dideli.

Viruso platinimu įtariami dvidešimtmečiai vyras ir moteris buvo suimti lapkričio 3 dieną Mančesteryje, tačiau vėliau paleisti už užstatą iki kitų apklausų.

„Kenkėju „Zeus trojan“ vis labiau naudojasi nusikaltėliai, kad surinktų daugybę informacijos iš tūkstančių užkrėstų kompiuterių visame pasaulyje“, – sakė Londono policijos kovos su elektroniniais nusikaltimais padalinio detektyvas inspektorius Colinas Wetherillas.

„Šis suėmimas reiškia svarbų proveržį mūsų vis didėjančiose pastangose įveikti internetinį nusikalstamumą“, – pridūrė jis.

Pasak detektyvų, minimi sulaikymai yra pirmieji Europoje ir vieni pirmųjų pasaulyje kovojant su kompiuterinio kenkėjo „ZeuS“ platinimu. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius