Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

​„Facebook“ seka kiekvieną. Kas iš to?

Maždaug 15 proc. pasaulio gyventojų naudojasi „Facebook“, beveik 1,2 mlrd. jų prisijungia kiekvieną mėnesį. Socialiniai tinklalapiai turi asmeninės informacijos apie beveik kiekvieną šių žmonių – kur jie valgo priešpiečius, su kuo leidžia savo laisvalaikį. Tai galbūt nervina, tačiau toks asmeninių duomenų kiekis taip pat leidžia padaryti neįtikėtinų įžvalgų apie tai, koks yra pasaulis ir kaip jis keičiasi.
Didinamasis stiklas
​„Facebook“ seka kiekvieną. Kas iš to? / Fotolia nuotr.

Duomenys rodo, kad Lagosas Nigerijoje 2010-2012 metais augo 18,6 proc., o Stambulas buvo antra populiariausia migracijos kryptis. Daug migrantų ten atkeliavo iš kitų Turkijos dalių, taip pat Rytų Europos, rašo „Daily Mail“.

„Facebook“ atstovų teigimu, tokios migracijos gali turėti politinius, kultūrinius, politinius motyvus. Pavyzdžiui, pastebima migracija iš Bulgarijos, kur turkų mažuma yra gausi, ir Bosnijos, kur dauguma gyventojų yra musulmonai.

Duomenys rodo, kad tokios valstybės kaip Indija, Nigerija ir Turkija tampa urbanizuotomis. Pastebima, kad į pirmajame dešimtuke pagal migraciją esančius miestus atvažiuojama iš tų pačių valstybių.

Taip pat pastebima, kad, pavyzdžiui, į Kampalą Ugandoje atvyksta daug žmonių iš karo nualintos Kongo Demokratinės Respublikos.

Taip pat pastebėta, kad į skirtingus JAV miestus atvyksta skirtingų valstybių gyventojai. Pavyzdžiui, į Majamį atvažiuoja žmonės iš Kubos, į Čikagą, Hjustoną, Los Andželą, Dalasą – iš Meksikos.

„Facebook“ duomenų analizėje trūksta Kinijos, kur šis socialinis tinklas yra uždraustas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius