Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Facebook“ sukūrė interneto pokalbių programą

Kompanija „Facebook“ sukūrė interneto pokalbių programą „Facebook Messenger“, kuri šiuo metu yra testuojama. Kol kas ji veikia tik „Windows 7“ aplinkoje ir yra prieinama ribotam skaičiui bandytojų visame pasaulyje.
„Facebook“
„Facebook“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Naujoji programa leis ne tik bendrauti su asmenimis, kurie yra prisijungę prie „Facebook“, bet ir skaityti draugų paskelbtus būsenos atnaujinimus, komentarus bei stebėti kitą jų veiklą. Norint tai daryti nereikės įsijungti interneto naršyklės – šias galimybes suteiks programa, skelbia Tnerd.com.

Tiesa, panašias galimybes jau suteikia interneto pokalbių tarnyba „Skype“, su kuria „Facebook“ glaudžiai bendradarbiauja. Maža to, „Skype“ vartotojai jau gali bendrauti vaizdo pokalbiais su savo „Facebook“ draugais.

Kompanijų draugystė dar labiau sustiprėjo po to, kai „Skype“ nusipirko technologijų milžinė „Microsoft“. Pastaroji turi ir nedidelę dalį „Facebook“ akcijų.

Kompiuteriams skirta „Facebook Messenger“ programa yra panaši į mobiliosioms platformoms („Apple iOS“, „BlackBerry OS“ ir „Google Android“) skirtas aplikacijas. Sprendimas sukurti būtent kompiuteriams skirtą programą rodo, kad „Facebook“ tikisi pritraukti dar daugiau interneto naršytojų.

Kada naująją programą galės atsisiųsti visi norintys, neskelbiama, tačiau viliamasi, kad ji bus išleista dar šįmet.

Šiuo metu „Facebook“ turi daugiau nei 800 mln. vartotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius