Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Futuristiškas prietaisas „Golden-i“ leis policininkams matyti kiaurai sienas ir identifikuoti nusikaltėlį vien į jį pasižiūrėjus

JAV kompanijos „Kopin Corporation“ sukurtas inovatyvus prietaisas „Golden-i“ suteiks policininkams ir kitų specialiųjų tarnybų darbuotojams papildomų pranašumų kovojant su nusikaltėliais, gesinant gaisrą ar atvykus pas ligonį.
Futuristiškas prietaisas „Golden-i“ leis policininkams matyti kiaurai sienas ir identifikuoti nusikaltėlį vien į jį pasižiūrėjus
Futuristiškas prietaisas „Golden-i“ leis policininkams matyti kiaurai sienas ir identifikuoti nusikaltėlį vien į jį pasižiūrėjus / Mygoldeni.com nuotr.
Temos: 1 Policija

Ant galvos nešiojamas įrenginys turi modernią techninę bei programinę įrangą, kuri naudotojui gali suteikti svarbios informacijos, rašo Dailymail.co.uk. Pavyzdžiui, įrenginyje esantys infraraudonųjų spindulių jutikliai leidžia matyti kiaurai sienas, taip pat yra galimybė įjungti naktinio matymo režimą, gauti pastato, kuriame dirbama, išplanavimą, sekti jame esančius kolegas ir kt.

Kadangi „Golden-i“ yra prijungtas prie interneto, jis gali operatyviai gauti informaciją apie darbuotojo regėjimo lauke esančius daiktus ar žmones, pavyzdžiui, patikrinti automobilio valstybinį numerį ar net atpažinti nusikaltėlį vien iš jo veido. Taip pat įrenginys gali filmuoti aplinką ir tiesiogiai transliuoti vaizdus į kitus įrenginius (pvz., kompiuterį centriniame štabe), atlikti vaizdo skambučius, naudotis žemėlapiais ir kt.

Įrenginys valdomas balso komandomis ir galvos judesiais, taigi svarbiausia informacija suteikiama nenaudojant rankų.

„Golden-i“ buvo pristatytas praėjusį mėnesį Las Vegase vykusioje parodoje „CES 2013“. Jį pagaminusi kompanija teigia, kad apie kainą kol kas anksti kalbėti.

Įrenginio bandomąsias versijas numatoma išleisti vėliau šįmet.

VIDEO: Inovatyvus prietaisas „Golden-i“ suteiks policininkams pranašumų kovojant su nusikaltėliais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius