Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Google“ atsinaujino: jau galima ieškoti paveikslėlių, rezultatai atnaujinami vedant raktažodžius

„Google“ tęsi pažadus: šioje paieškos sistemoje jau galima ieškoti įkeliant paveikslėlius ar nuotraukas. Maža to, vedant raktažodžius klaviatūra paieškos rezultatai atnaujinami realiu laiku.
„Google“ paieškos sistemoje jau galima ieškoti įkeliant paveikslėlius.
„Google“ paieškos sistemoje jau galima ieškoti įkeliant paveikslėlius. / 15min.lt nuotr.

Tiesa, šios naujovės veikia ne su visomis interneto naršyklėmis. Vaizdų paiešką gali išbandyti tie, kas naudoja „Firefox“ ir „Chrome“. Užsukus į „Google“ paieškos sistemos „Vaizdų paiešką“, jiems automatiškai siūloma išbandyti naująją funkciją – „nutempti“ vieną iš kelių nuotraukų į paieškos laukelį ir stebėti rezultatus.

Į paieškos laukelį galima įkelti ir savo nuotraukas, ar nuorodas į paveikslėlius internete. „Google“ sugeba atpažinti prekių ženklus, žinomus pastatus, paveikslus, taip pat atpažįsta nuotrauką, jei ji yra kur nors įkelta internete.

Įkėlus piešinį ar nuotrauką „Google“ bando nurodyti, kas joje pavaizduota ir suteikti daugiau informacijos apie objektą. Pvz., pateikiamos nuorodos į oficialių institucijų ar įmonių svetaines, aprašymą „Wikipedia“ enciklopedijoje ir pan.

„Google“ vaizdų atpažinimo sistema turi daug funkcijų, tačiau žmonių veidų ji neatpažįsta (nebent tai žinoma asmenybė – dainininkas, aktorius ar pan.).

Be to, nuo šiol vedant raktažodžius klaviatūra, paieškos rezultatai atsinaujina automatiškai (t.y., dar nepaspaudus „enter“ ar „ieškoti“). Tiesa, ši funkcija kol kas veikia tik naudojant ne lietuvišką sistemos variantą Google.lt, o angliškąjį Google.com.

Artimiausiu metu „Google“ taip pat žada leisti internete ieškoti ir balsu. Šalia paieškos laukelio atsiras mikrofono ženkliukas, kurį spustelėjus raktažodį reikės pasakyti balsu. Pirmiausia ši funkcija pradės veikti tiems, kas naudoja naršyklę „Chrome“, ateityje ją žadama pritaikyti ir kitoms naršyklėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius