-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 14 /11:24

„Google“ už 3,2 mlrd. dolerių perka „Nest Labs“

"Google" pranešė už 3,2 mlrd. dolerių perkanti termostatų gaminimo įmonę „Nest Labs“. Pranešime spaudai teigiama, kad „Nest Labs“ ir toliau veiks nepriklausomai, rašo „The Verge“.
Google
Google

„Google“ tikisi, kad sandorį pavyks užbaigti per keletą mėnesių. „Google Ventures“ jau yra investavusi dešimtis milijonų dolerių į „Nest Labs“, taigi įmonė jau kuris laikas buvo po „Google“ padidinamuoju stiklu.

Kol kas neaišku, kaip „Google“ ketins panaudoti šią bendrovę, tačiau panašu, kad ji bus labai svarbi „Google“ ateities dalis. Pavyzdžiui, bendras „Google“ valdymo balsu technologijos kartu su „Nest“ sprendimais namams projektas galėtų tapti keliu į vartotojų namus.

„Google“ mums padės visiškai įgyvendinti išmaniųjų namų viziją ir leis pakeisti pasaulį žymiai greičiau, nei tai galėtume padaryti vieni“, – tinklaraštyje rašė vienas „Nest Labs“ įkūrėjų Tony Fadellis.

„Nest Labs“ įkūrė buvę „Apple“ vadovai Mattas Rogersas ir T.Fadellis.

Pasak ekspertų, „Nest Labs“ įsigijimas leis „Google“ rinkti dar daugiau duomenų apie vartotojus, įskaitant duomenis apie elektros energijos vartojimą gyvenamuosiuose namuose. „Nest“ savo pranešime spaudai pabandė išsklaidyti nerimą, kad „Google“ įmonės klientų duomenis naudos komerciniais tikslais.

„Mes visada rimtai žvelgėme į asmens duomenų apsaugą ir tai nesikeis“, – pabrėžiama pranešime.

Iš „Nest Labs“ pardavimo labiausiai pasipelnys rizikos kapitalo įmonės, palaikiusios bendrovę jos veiklos pradžioje. Pavyzdžiui, „Kleiner Perkins Caufield & Byers“ 2010 metais į „Nest“ investavo 20 mln. JAV dolerių, o pardavus „Nest“ „Google“ ji gaus maždaug 400 mln. JAV dolerių.

Britų verslo dienraštis „The Financial Times“ rašo, kad „Google“ 2013 metais gavo rekordiškai daug patentų – apie 2 tūkst., arba beveik dukart daugiau nei per visus ankstesnius įmonės gyvavimo metus.

Pagal patentų skaičių 2013 metais „Google“ gali aplenkti net tokius milžinus kaip „General Electric“ ar „LG Electronics“. Tuo tarpu dar 2011 metais įmonė nebuvo patekusi į patentų reitingo penkiasdešimtuką, o 2012 metais šiame reitinge užėmė tik 21 vietą.

Pasak leidinio, toks spartus augimas rodo „Google“ pastangas sustiprinti savo pozicijas „patentų“ mobiliajame sektoriuje, visų pirma išmaniųjų telefonų segmente „kare“. Jis taip pat parodo įmonės siekį užimti pirmaujančias pozicijas naujose perspektyviose technologijų rinkose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius