-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Google“ užpatentavo į akį įšvirkščiamą kompiuterį

Naujoje „Google“ patento paraiškoje aprašytas kompiuteris, kuris būtų įšvirkščiamas į žmogaus akį ir pataisytų regėjimą, kartu suteikdamas papildomų galių, rašo independent.co.uk.
„Google“ motininė įmonė „Alphabet“
„Google“ motininė įmonė „Alphabet“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nors aprašyta technologija dienos šviesos gali ir neišvysti, tai dar vienas pavyzdys, kuris parodo, kad „Google“ rimtai svarsto apie technologijų implantavimą į žmonių akis.

Įrenginys būtų įšvirkščiamas kiek žemiau regimosios akies dalies ir sufokusuotų šviesą, kad ji galėtų pataisyti sutrikusį regėjimą.

Jame taip pat būtų vidinės atminties, radijas ir lęšis, teigiama patente. Energiją įrenginys gautų per specialią anteną, kuri taip pat leistų prisijungti ir prie kitų išorėje esančių įrenginių, kurie padėtų apdoroti informaciją.

Anksčiau „Google“ mėgino sukurti kompiuterį akims „Google Glass“ pavidalu, tačiau idėja nepasiteisino, tad dabar kuriama tik darbui skirta akinių versija.

Nuo to laiko užpildyti patentai rodo, kad „Google“ ketina technologiją įmontuoti tiesiai ant akies obuolio. 2014 m. bendrovės patente aprašomi išmanūs kontaktiniai lęšiai, kurie gali rodyti informaciją ir reguliuoti gliukozės lygį kraujyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius