-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

HTC: novatoriai be stabdžių

„High Tech Computer Corporation“ šiandien geriau žinome kaip HTC, puikią išmaniųjų telefonų gamintoją, kurios produkcija puošia ir dažno vadovo stalą, ir eilinio naujų technologijų mėgėjo kišenę. Kodėl HTC telefonai visada buvo labiau panašūs ne į telefonus, o į mini kompiuterius? Todėl, kad kompanija ir buvo įsteigta „notebook“ tipo nešiojamiesiems kompiuteriams gaminti.
HTC
HTC / TELE 2 nuotr.
Temos: 2 Tele2 „HTC“

HTC tėviškė – Taivanas, ir čia ilgą laiką buvo gaminami telefonai su kompanijos „Microsoft“ sukurta „Windows Mobile“ operacine sistema. Prieš porą metų kompanija suprato, kad „Android“ taip pat žada neblogų perspektyvų – ir bandymas pasiteisino. Tačiau, net užmezgę santykius su „Google“, senų draugų HTC  neužmiršo: nuo pernai dirba ir su „Windows Phone OS“.

Reikia pripažinti, kad gerą vardą HTC pelnė ne už gražias akis. Kompanijos strategija visada buvo ne patogiai kulniuoti kitų pramintu keliu, o skintis jį patiems. Patys HTC savo misiją pristato gana ambicingai, tačiau turi tam realaus pagrindo: „HTC Corp, (TAIEX: 2498) gamina galingą delninę įrangą, kuri nuolat plečia inovacijų ribas, suteikdama tikrą mobiliąją laisvę.“

Visų pasiekimų į šį trumpą įrašą nesudėsime, paminėsime tik įdomiausius.

– HTC viena pirmųjų pasaulyje ėmėsi kurti delninį bevielį įtaisą jutikliniu paviršiumi. Ir tai įvyko ne šiandieninėje postmodernizmo epochoje, o gūdžiais 1998-aisiais. Taip 1999-aisiais dienos šviesą išvydo pirmasis pasaulyje delninis kompiuteris.

– „Microsoft“ šiai kompanijai turėtų būti dėkinga už 2002 m. sukurtą pirmą pasaulyje išmanųjį telefoną, veikiantį su „Microsoft Mobile“ operacine sistema, ir už 2005 m. sukurtą pirmąjį „Microsoft 3G“ telefoną. Savo ruožtu HTC tikriausiai turėtų būti dėkingi „Microsoft“ už pasitikėjimą, nes būtent ši partnerystė tapo reikšmingu stimulu sparčiam kompanijos augimui.

–  „HTC Dream“ buvo pirmasis pasaulyje telefono modelis, veikiantis su „Android“ operacine sistema.

–    Prieš metus HTC JAV pristatė pirmąjį 4G telefoną – „HTC Evo 4G“.

– Vasarį „Mobile World“ kongrese HTC buvo pripažinti „Metų įrenginių gamintoju“ („Device Manufactorer of the Year“).

Šiandien ketvirtadalis HTC darbuotojų dirba kompanijos tyrimų ir plėtros padalinyje. Sklinda gandai, kad HTC svarsto apie originalios operacinės sistemos sukūrimą, su kuria būtų galima nušluostyti nosį tiek „Apple“, tiek dabartiniams partneriams „Google“. Tad nenuostabu, kad būdami pripažinti novatoriai, HTC neišvengiamai įsivėlė į ginčus su kitais garsiais technologijų pionieriais „Apple“, praėjusių metų kovą pateikusiais skundą dėl galimo dvidešimties jų registruotų patentų pažeidimo. HTC neliko skolingi ir apkaltino „Apple“ dėl kėsinimosi į penketą jų pačių patentuotų išradimų. Taikos sutartis kol kas nesudaryta.

Kad „Apple“ nerimauja – nenuostabu. Balandžio mėnesį HTC vertė viršijo net dinozauro NOKIA įmonę, ir žvėrišku greičiu auganti kompanija tapo trečiąja didžiausia išmaniųjų telefonų gamintoja pasaulyje, kurią lenkia tik patys „Apple“ ir „Samsung“.

Pikantiška detalė – HTC valdybai vadovauja galingo Taivano naftos pramonininko, vieno turtingiausių žmonių šalyje, dukra Cher Wang.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius