Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Japonai šokiruoti: jų pamilta dainininkė – netikra

Susipažinkite: ši miela mergina – Eguchi Aimi. Ji yra Japonijos popmuzikos grupės AKB48 narė. Tačiau Eguchi Aimi nėra tokia, kaip jums atrodo. Praėjusį sekmadienį jos gerbėjai buvo šokiruoti, kai paaiškėjo jos tamsi paslaptis: mergina yra sukurta kompiuteriu.
Japonijos popmuzikos grupės AKB48 narė Eguchi Aimi tėra kompiuteriu sukurtas merginos atvaizdas.
Japonijos popmuzikos grupės AKB48 narė Eguchi Aimi tėra kompiuteriu sukurtas merginos atvaizdas. / Kadras iš „YouTube“

Pirmiausia siūlome pasižiūrėti šį vaizdo įrašą. Jame pamatysite septynias AKB48 nares, reklamuojančias saldainius. Grupės centre – Eguchi Aimi. Ji atrodo panaši į kitas gražuoles: didelės akys, saldžios lūpos, švelnūs skruostai, mielas smakras, akinanti šypsena ir angeliška išvaizda. Tikra gražuolė.

Ir tikrai, ji atrodo lygiai taip pat, kaip ir kitos grupės narės. Tiesiogine šių žodžių prasme. Akys, lūpos, žandai, smakras, šypsena, antakiai ir visos kitos jos veido dalys iš tiesų yra ne jos, o kitų šešių AKB48 narių.

Eguchi Aimi yra ne žmogus, o kompiuteriu sukurtas merginos atvaizdas, kuriam buvo panaudotos kitų grupės narių kūno dalys.

Jos gerbėjai apie tai sužinojo tik praėjusį sekmadienį, kai internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame parodoma, kaip „gimė“ Eguchi Aimi. Jie negalėjo patikėti tuo, ką išvydo.

Pasižiūrėkite ir jūs (patariame išdidinti vaizdą per visą ekraną, kad pastebėtumėte skirtumus):

Ir nors Eguchi Aimi fenomenas atrodo juokingas, faktas, kad kompiuterinis kūrinys sugebėjo užkariauti tūkstančių gerbėjų širdis ir įžiebti jausmus jiems nežinant, kad tai tėra kažkieno fantazijos vaisius, nėra kažkoks anekdotas. Tai realybė.

Eguchi Aimi „sveria“ 150 gigabaitų atminties.Kai žmonės palaiko dirbtinį kūrinį tikru, kai jis sukelia emocijas, jausmus, personažas tampa realybės dalimi. Juk ir fizinis pasaulis, galų gale, tėra mūsų jausmų, pojūčių ir potyrių visuma, apdorota smegenų.

Faktas, kad tai nebėra mokslinė fantastika. Tai – mokslas. Ir tik laiko klausimas, kada kompiuteriniai kūriniai „iššoks iš ekrano“ ir taps fizinio pasaulio dalimi.

Parengta pagal Gizmodo.com.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius