Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką Timas Cookas nutylėjo apie išmanų „Apple“ laikrodį?

Išmaniojo laikrodžio „Apple Watch“ prezentacijos metu kompanijos generalinis direktorius Timas Cookas teigė, kad mobilus įrenginys „veiks visą dieną bet kokiu atveju“, tačiau buvo sąmoningai nutylėta, kokia laikrodžio baterijos talpa ir kiek valandų ji veiks, nors su naujaisiais „iPhone 6“ ir „iPhone 6 Plus“ šio rodiklio „Apple“ slėpti neketino.
išmanusis laikrodis „Apple Watch“
išmanusis laikrodis „Apple Watch“ / „Scanpix“ nuotr.

Puslapio „Re/Code“ šaltiniai teigia, kad „Apple Watch“ silpniausia dalimi bus būtent baterijos talpa ir jos galimybė užtikrinti laikrodžio darbo laiką. Kitas šaltinis patvirtino, kad baterijos užteks „maždaug dienai“.

Tokiu būdu „Apple“ laikrodis praktiškai nesiskirs nuo konkurentų. Palyginimui: rinkos senbuvių „Pebble“ ir „MetaWatch“ išmanieji laikrodžiai su pilnai įkrauta baterija gali veikti apie savaitę.

Panašu, kad „Apple“ susitaikė su tuo, jog išmaniojo laikrodžio baterija veiks pakankamai trumpai.

Paviešintas „Apple Watch“ darbo laikas leidžia gana tiksliai interpretuoti Timo Cooko išsakytą frazę, jog vartotojai „Apple“ laikrodį galės krauti naktimis. Į leidinio „Daily Mail“ žurnalistų užklausą dėl baterijos talpos „Apple“ neatsakė, tik pažadėjo, kad daugiau duomenų bus atskleista kitąmet, kai bus pradėta prekiauti laikrodžiu.

Panašu, kad „Apple“ susitaikė su tuo, jog išmaniojo laikrodžio baterija veiks pakankamai trumpai, o jos pakeisti patiems vartotojams nebus įmanoma, todėl  pasiūlė bevielį įkrovimo įrenginį „MagSafe“. Kita vertus, atsisakymas oficialiai komentuoti laikrodžio baterijos talpą galbūt reiškia, kad bendrovė iki prekybos pradžios mėgins maksimaliai prailginti laikrodžio veikimo laiką. 

„Apple Watch“ kaina bus 349 doleriai. Jis bus suderinamas su „iPhone“ 5/5S/5C, „iPhone 6“ ir „iPhone 6 Plus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius