-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kada socialiniai tinklai gali pakenkti

Žiniasklaidos tyrimų bendrovė „TNS LT“ paskelbė, kad šiuo metu socialiniais tinklais naudojasi 46 proc. šalies interneto naudotojų, o jaunimas Lietuvoje iš „Facebook“ nesitraukia į kitus socialinius tinklus, kaip yra kitose šalyse. Asociacijos „Langas į ateitį“ vadovė Loreta Križiniauskienė sako, kad lietuviams būdingas pasitikėjimas savo gebėjimais sėkmingai vykdyti veiklą internete.
Didinamasis stiklas
Lietuviams būdingas pasitikėjimas savo gebėjimais sėkmingai vykdyti veiklą internete. / Fotolia nuotr.

„Išsiskiriame iš ES vidurkio šiek tiek didesniu pasitikėjimu socialiniais tinklais – jaučiamės tenai saugesni“, – laidoje „Tinklas“ sakė L.Križiniauskienė.

„Langas į ateitį“ vadovė nurodo, kad naudotis socialiniais tinklais nėra blogai, tiesiog reikia žinoti tam tikras taisykles. „Jeigu einame į gatvę ir žinome taisykles, kaip važiuoti ir kaip vaikščioti, tai lygiai tas pats ir internete. Galima pasirūpinti savo privatumu, apsiriboti savo draugų, pažįstamų ratą, nebūtinai viešai visiems skelbti apie tai, kur ir su kuo aš važiuoju ir kada vienus namus palieku.“

Lietuvos gyventojai yra labai aktyvūs socialinių tinklų naudotojai – ne tik jaunesnio amžiaus, bet tai jau darosi populiaru ir tarp vyresniųjų. Socialinių tinklų populiarumą lemia greitas gyvenimo tempas.

L.Križiniauskienė teigia, kad susikūrus profilį socialiniame tinkle, pirmiausia reikia sutvarkyti to profilio privatumą – apriboti informaciją, kurią skelbia viešai, o kurią – tik draugams. Vaikams specialistė pataria neskelbti, kad yra vieni namuose ir kada grįš tėvai, nesifotografuoti prie namo, kur matosi gatvės pavadinimas ir namo numeris. Visiems patartina nesifotografuoti prie automobilio, kur matosi jo numeris, nesakyti tikslios datos, kada išvykstama atostogauti. „Piktavalis gali suprasti, kad nieko nėra namuose, ir tuo pasinaudoti“, – įspėjo L.Križiniauskienė.

Jos teigimu, Lietuvos gyventojai yra labai aktyvūs socialinių tinklų naudotojai – ne tik jaunesnio amžiaus, bet tai jau darosi populiaru ir tarp vyresniųjų. Anot jos, socialinių tinklų populiarumą lemia greitas gyvenimo tempas.

„Gyvenimo tempas mums neleidžia bendrauti gyvai su žmonėmis tiek, kiek turime poreikio. Tai gal mes tiesiog realizuojamės socialiniuose tinkluose, sužinome apie savo draugus, apie save pasisakome.“

Laida „Tinklas“ transliuojama pirmadieniais 11.25 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius