Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kaip pasikeis jūsų „iPhone“, kai įsirašysite operacinę sistemą „iOS 9“?

„Apple“ kasmet išleidžia operacinės sistemos atnaujinimą ir šįmet apie OS atnaujinimus buvo pranešta pirmadienį Kalifornijoje vykusioje konferencijoje World Wide Developers Conference (WWDC).
operacinės sistemos „iOS 9“ pristatymas
operacinės sistemos „iOS 9“ pristatymas / Scanpix nuotr.

Po atnaujinimo „iPhone“ atrodys kiek kitaip ir turės daugiau funkcijų. Programėlių kūrėjai jau nuo pirmadienio gali išmėginti naują operacinės sistemos versiją, o visi kiti ją atsisiųsti galės šį rudenį. Huffingtonpost.com rašo, kokių pakeitimų sulauks jūsų telefonas, kai įsirašysite naują OS.

Laiko organizavimas

„iOS 9“ galės atspėti kas jums skambina pažiūrėjusi į jūsų el. paštą – šalia numerio bus pasiūlymas, kieno tai gali būti numeris.

Nauja funkcija „iOS 9“ vadinsis „Proactive“. Ji integruosis į jūsų kalendorių, „Siri“, „Apple“ žemėlapius ir kitas programas tam, kad per dieną gautumėte visą informaciją, kurios tik gali prireikti.

„Apple“ anksčiau įsigijo asmeninį pagalbininką – programėlę „Cue“, o dabar ji veiks „Proactive“ forma.

„Apple“ teigimu, per pastaruosius metus virtuali „Apple“ asistentė „Siri“ tapo maždaug 40 proc. tikslesnė ir greitesnė. „Siri“ kartu su „iOS 9“, dabar bus pagerinta dar labiau ir galės susijungti su „Proactive“.

„iOS 9“ galės atspėti kas jums skambina pažiūrėjusi į jūsų el. paštą – šalia numerio bus pasiūlymas, kieno tai gali būti numeris.

Paieškos sistema naujojoje operacinėje sistemoje taip pat buvo patobulinta. Paieškos sistema galės pasiūlyti visko – nuo aplikacijų iki kontaktų ar naujienų istorijų, remdamasi ankstesnėmis jūsų paieškomis.

Jeigu jums kas nors atsiųs nuorodą ir prašys ką nors nupirkti, galėsite tiesiog pasakyti: „Siri“, remind me of this later“ („Siri“, primink man apie tai vėliau) ir vėlia iš „Siri“ gausite pranešimą, kuriame matysite tą pačią nuorodą.

„Proactive“ į jūsų kalendorių įtraukia įvykius iš pašto, tad jeigu nurodysite savo buvimo vietą, „Proactive“ pasakys, kada turėtumėte išeiti, kad atvyktumėte laiku.

Be to, „Apple“, skirtingai nei „Facebook“ ar „Google“, žada niekam nedalinti jūsų privačių duomenų.

Spartesnis darbas ir baterijos gyvavimo laikas

Paskutinė „Apple“ operacinė sistema „iOS 8“ buvo šiek tiek netvarkinga. Iškart po jos išleidimo „Apple“ turėjo išleisti ir atnaujinimą, nes buvo daug klaidų. Žmonės skundėsi dėl ryšio, pirštų atspaudų skaitytuvo ir dar daugelio kitų dalykų.

Šįkart operacinė sistema užims mažiau vietos ir ją įsirašyti į telefoną bus lengviau.

Naujoji OS bus greitesnė ir mažiau eikvos telefono bateriją – su nauja OS įprastinis naršymas pailgės valanda, o kai telefonas bus išsikrovęs, baterija ekstremaliu režimu galės veikti iki trijų valandų ilgiau.

Pagerinta „Notes“ aplikacija

Aplikacija „Notes“, kuri anksčiau buvo paprasčiausia vieta dėlioti savo mintis, dabar taps kur kas labiau elegantiška ir naudinga.

„Notes“ aplikacija turės daug įdomių funkcijų kaip, pavyzdžiui, galimybę sukurti ir redaguoti atliktinų darbų sąrašą (to – do list). Į šią aplikaciją taip pat galėsite įtraukti nuotraukas iš kameros ar net piešti su pirštu.

Į„Notes“ tiesiai iš žemėlapių ar interneto galėsite įtraukti ir įvykius, o viskas automatiškai sinchronizuosis tarp jūsų įrenginių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius