Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Linkomanija“ nebeveikia: pati sugedo ar kovotojai su piratavimu padėjo?

Antradienį 15min skaitytojai pastebėjo, kad nebeįmanoma prisijungti prie populiarios ne visuomet legalų turinį – muziką, filmus ir programinę įrangą – platinančios svetainės „Linkomanija“.
„Linkomanijos“ svetainė neprieinama
„Linkomanijos“ svetainė neprieinama / Google iliustr.

Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijai LATGA atstovaujantis advokatas Andrius Iškauskas praėjusį mėnesį informavo, kad prieš šį interneto išteklių vykdoma teisinė kova ir teismo prašoma įpareigoti interneto paslaugų teikėjus nebeleisti vartotojams jungtis prie „Linkomanijos“ portalo, tačiau šiandien advokatas tikino, kad dabartinis piratinės svetainės sutrikimas yra ne jų darbas.

Paklausus, kiek prie šio išjungimo prisidėjo LATGA, A.Iškauskas juokais atsakė: „Siuntėme blogas mintis. Tiksliau, geras mintis“. Tačiau vėliau pridūrė, kad dar jokių teismo sprendimų byloje prieš „Linkomaniją“ nėra ir šiandieninis veikimo sutrikimas – tikrai ne LATGA ar su ja susijusių įstaigų darbas. „Jeigu sąžiningai, tai – ne mūsų darbas. Deja“.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Andrius Iškauskas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Andrius Iškauskas

„Tai, kad ji neveikia – tai didelis džiaugsmas. Dėl bet kokių priežasčių. Jeigu nelegali svetainė neveikia ir dėl to piratauti vartotojai negali, tai mes tik džiaugiamės. Jeigu tas užsidarymas yra laikinas, tai gerai, kad tik laikinai negali, o jeigu amžinas – tai tikra šventė“, – tvirtino advokatas.

Faktas tik, kad šiandienis veikimo sutrikimas yra ne žodinio svetainės pavadinimo (linkomanija.net) konvertavimo į skaitinį IP adresą grandyje – suvedus skaitinį adresą svetainė nepradeda veikti.

Svetainės valdytojai oficialiai yra nežinomi – 2009 metais oficialus svetainės valdymas perduotas juridiniam asmeniui, registruotam Seišelių salose. Tiesa, 2012 metais „Linkomanijos“ byloje prieš „Microsoft“ buvo pripažinta, kad perdavimas yra fiktyvus veiksmas, todėl atsakingu asmeniu laikytas šios svetainės įkūrėjas Kęstas Ermanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius