Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokslininkas mano, kad „iPhone“ išmanieji prieš „iPhone 6“ pristatymą sulėtėja ne šiaip sau

Ar pajutote, kad artėjant naujojo „iPhone“ pristatymo datai, jūsų „iPhone“ išmanusis ėmė veikti lėčiau? Jei taip, ne tik jūs turite nusiskundimų - paieškos sistema „Google“ gauna vis daugiau užklausų apie „iPhone“ sulėtėjimą“ („iPhone“ slow“).
„iPhone 5S“
„iPhone 5S“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Harvardo universiteto ekonomikos profesorius Sendhilas Mullainathanas „The New York Times“ pateikė „Google Trends“ duomenis apie užklausas ir iškėlė prielaidą, kad telefonai gali lėtėti dėl tyčinio, iš anksto gerai apgalvoto „Apple“ veiksmo, siekiant paskatinti vartotojus pirkti naujus „iPhone“.

Išmanieji ir planšetės susiduria su tokiomis pat problemomis, kaip asmeniniai ir nešiojamieji kompiuteriai. Kuo ilgiau jie veikia, tuo daugiau skaitmeninių nuolaužų ir liekanų surenka jų įranga.

Teoriškai kiekviena bendrovė, kuri gamina programinę įrangą ar sudėtingus elektronikos įrenginius, gali specialiai pagaminti trumpiau veikiančių įrenginių seriją. Apie tai byloja dar 1924 -1939 – ųjų metų „Phoebus“ kartelis tarp didžiųjų technikos bendrovių. Jos buvo kaltinamos dvidešimt metų elektros lempučių gamyboje nediegusios technologinių naujovių, kad elektros lemputės veiktų kuo trumpiau ir būtų perkamos dažniau.

Tačiau, kaip pažymi „The Telegraph“, šiuo atveju toks scenarijus menkai tikėtinas.

Išmanieji ir planšetės susiduria su tokiomis pat problemomis, kaip asmeniniai ir nešiojamieji kompiuteriai. Kuo ilgiau jie veikia, tuo daugiau skaitmeninių nuolaužų ir liekanų surenka jų įranga.

Įvairios užsilikusios bylos ir sudėtingos programos gali greitai sukelti problemų, sustabdydamos įrenginio procesoriaus darbą ir sulėtindamos jo veiklą.

Tuo tarpu poreikis apdorojimo įrangos prietaisams, kurį kelia vis naujesnė programinė įranga, skatina sistemų ir technikos pažangą ir leidžia sukurti vis tobulesnius technologinius sprendimus.

Pavyzdžiui, dabartinė „Facebook“ programėlės versija reikalauja gerokai įmantresnės kompiuterinės įrangos nei pirminė jos versija. Lygiai tą patį galima pasakyti apie „Twitter“, „Safari“, el. pašto ir kitas programas.

Kai programinė įranga atnaujinama, ji gali lėčiau veikti su senesne kompiuterine įranga, tačiau kuris laikas niekas šito nepastebi, kol kas nors apie tai neprabyla viešai. Tik tuomet ir pasimato daugiausiai trūkumų.

Be to, „Apple“ išsiskiria tuo, kad prieš išleisdama naująjį „iPhone“ atnaujina ir programinę įrangą. Kai vartotojai parsisiunčia programinės įrangos atnaujinimą, programinė įranga daugiau reikalauja ir iš kompiuterinės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius