Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NSGK pirmininkas Artūras Paulauskas: „Kibernetinis saugumas tampa valstybinio lygmens problema“

Sparčiai tobulėjant technologijoms, virtualios grėsmės ir kibernetinis saugumas tampa ne tik verslo rūpesčiu, bet ir valstybinio lygmens problema, kuriai būtina skirti didesnį dėmesį, teigia Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Artūras Paulauskas.
Artūras Paulauskas
Artūras Paulauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kibernetinio saugumo klausimai buvo naginėjami trečiadienį Vilniuje vykusiame tarptautiniame virtualios erdvės saugumo forume „Baltic CyberSecurity Forum 2013“.

Šiame renginyje pranešimą skaitęs A.Paulauskas akcentavo, kad valstybė turi skirti didesnį dėmesį virtualios erdvės saugumui.

„Kartu su plačiu interneto vartojimu, elektroninėje erdvėje vis dažniau aptinkami nusikalstamo pobūdžio incidentai. Todėl kibernetinis saugumas tampa jau ne vien verslo rūpesčiu, bet ir valstybinio lygmens problema, nes incidentai elektroninėje erdvėje paliečia ir valstybinės svarbos objektus“, – sakė NSGK pirmininkas.

Prieš metus priimtoje Nacionalinio saugumo strategijoje kibernetinis saugumas įvardintas vienu pagrindinių nacionalinio saugumo interesų. Tačiau A.Paulauskas pripažįsta, kad pasitempti dar yra kur: „Nacionalinės elektroninės informacijos saugos plėtros programa yra vangiai įgyvendinama, atsiliekama nuo dabartinės situacijos, kai technologijos modernėja, ir čia, be abejo, reikia vytis.“

Anot jo, būtinos ne tik investicijos į techninę įrangą, žmogiškuosius išteklius, bet ir glaudesnis valstybinio sektoriaus bendradarbiavimas su privačiu sektoriumi, kuris „šioje srityje yra pagalbininkas“.

„Kibernetiniam saugumui užtikrinti būtinas privataus verslo ir valstybinio sektoriaus bendradarbiavimas. Dar yra tam tikro nepasitikėjimo šioje srityje ir tai reikia įveikti, sukurti vieningą apsaugos nuo kibernetinių grėsmių sistemą“, – sakė parlamentaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius