Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Omnitel“ stiprina pajėgas prie Baltarusijos sienos

Ryšio operatorius „Omnitel“ penktadienį paskelbė, kad ties Lietuvos valstybės siena su Baltarusija įrengė 20 naujų 4G bazinių stočių. Pranešime spaudai tvirtinama, kad tokiam žingsniui ši bendrovė ryžosi pirma iš visų Lietuvos ryšio operatorių.
Sienos žymėjimo stulpelis
Sienos žymėjimo stulpelis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Per šias bazines stotis sparčiojo mobilaus interneto paslaugos bus teikiamos ne tik pasienyje gyvenantiems, bet ir į kaimyninę šalį ar iš jos keliaujantiems žmonėms.

„Omnitel“ savo pranešime tikina, kad 679 km ilgio Lietuvos pasienio ruože su Baltarusija iki šiol nė vienas mobiliojo ryšio operatorius negalėjo pasiūlyti spartaus 4G ryšio.

„Nors įrengti naujas stotis pasienio teritorijose dažnai yra sudėtinga dėl įvairių tarpvalstybinių reguliavimų ir susitarimų, mums tai pavyko. Lietuva yra pavyzdinė šalis pasaulyje savo mobiliojo ryšio ir interneto sparta. Vasaros pradžioje sparčiausią 4G ryšį savo klientams pradėjome siūlyti Panemunės krašte, o nuo dabar tą darome ir Baltarusijos pasienyje“, – sako „Teo“ ir „Omnitel“ tinklo vadovas Mindaugas Varanauskas.

Šiuo metu visoje šalyje beveik 1100 vietų veikia „Omnitel“ bazinės stotys. Į mobiliojo ryšio tinklo plėtrą bendrovė per devynis šių metų mėnesius jau investavo daugiau nei 6 mln. eurų.

Paskutiniais Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) matavimai rodo, kad itin spartaus 4G ryšio plėtra Lietuvoje jau siekia viršutines ribas. Telekomunikacijų bendrovė „Omnitel“ pirmoji 4G ryšiu padengė beveik visą gyvenamą šalies teritoriją – 97 proc. Tai reiškia, kad šiuo metu sparčiausiu 4G mobiliuoju internetu jau gali naudotis beveik 100 proc. Lietuvos gyventojų. Pagal šį rodiklį Lietuva yra viena iš pasaulio lyderių.

„Omnitel“ iliustr./Signalo stiprumas pasienio ruože
„Omnitel“ iliustr./Signalo stiprumas pasienio ruože

Vienas „Omnitel“ klientas vidutiniškai per mėnesį sunaudoja 6,6 GB duomenų. 4G duomenys sudaro 72 proc. visų „Omnitel“ tinklo duomenų, o išmanieji telefonai – 81 procentą visų įrenginių.

Pasaulio ekonomikos forumo duomenimis, Lietuva pirmauja pasaulyje pagal mobiliojo ryšio pasiekiamumą, interneto ir telefonijos paslaugų konkurencingumą bei interneto naudojimą versle. Septintus metus iš eilės Lietuva yra pirma Europoje ir pagal šviesolaidinio interneto plėtrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius