Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pagrindinis renginio „AppCamp“ prizas atiteko interaktyvią vartų sistemą pasiūliusiai komandai

Geriausios mobiliosios aplikacijos prizą savaitgalį vykusiame didžiausiame Baltijos ir Skandinavijos regiono mobiliųjų aplikacijų renginyje „App Camp 2012“ laimėjo komanda „KeyApp“, kuri sukūrė interaktyvią durų ir garažo vartų atidarymo sistemą. Pristatydami savo aplikacijos esmę komandos nariai teigė, kad pagrindinis siekis – mobiliuoju įrenginiu valdyti vartus.
Komanda „KeyApp“
Pagrindinis „App Camp 2012“ prizas atiteko komandai „KeyApp“. / „AppCamp“
Temos: 1 Vartai

Pati aplikacija, anot komandos narių, yra labai paprasta, nes vartotojui reikia tik atidaryti ar uždaryti vartus. Viskas veikia mikrokontrolerio pagalba.

Pagrindiniai šiuo metu esantys sprendimai šiuo klausimu yra trys: standartiniai pulteliai, kameros ir skambinimas arba SMS žinučių siuntimas. Pulteliai yra brangesni ir juos nepatogu perduoti draugams. 3000 eurų vertės pagrindinio prizo laimėtojai pastebėjo, kad PIN kodą galima laisvai perduoti draugams, prireikus jį galima ir pakeisti.

Antras variantas, kai kameros nuskaito automobilio numerius, taip pat yra problematiškas,  nes numerius yra labai lengva padirbti.

Trečiasis būdas, SMS žinučių siuntimas arba skambinimas, yra problematiškas, nes garažai dažnai būna požeminiai ir ten paprasčiausiai nėra ryšio.

Anot renginio nugalėtojų, susidaro įspūdis, kad viena dažniausiai kylančių problemų yra ta, kad neįmanoma kontroliuoti užtvaro telefoninio pokalbio metu.

Komandos atstovų teigimu, užtvaras galės pasikelti tiesiog priartėjus prie jo nepriklausomai nuo to, ar tuo metu vyksta pokalbis. Dar galima būtų nusistatyti laiko intervalą, kuriuo metu išvykstama ar grįžtama iš darbo. Tai yra viena galimybių, kurią komanda svarstys ateityje.

„Tikslios įrenginio kainos šiandien dar tikrai negalime pasakyti, tačiau manome, kad ji galėtų svyruoti nuo 100 iki 150 litų“, – teigė komandos narys Audrius Grinys.

Kalbėdamas apie ateities planus A.Grinys užsiminė, kad komanda veikiausiai ir toliau plėtos rakinimų sistemą ir dirbs su išmaniųjų namų koncepcija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius