Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pirmasis Rusijoje sukurtas išmanusis telefonas „YotaPhone“ turi du ekranus

Pirmasis Rusijoje sukurtas išmanusis telefonas „YotaPhone“ trečiadienį buvo pristatytas Maskvoje, o nuolat veikiantis antrasis ekranas yra unikali jo ypatybė, išskirianti iš daugybės konkurentų.
Vladislavas Martynovas pristatė „YotaPhone“ išmanųjį telefoną.
Vladislavas Martynovas pristatė „YotaPhone“ išmanųjį telefoną. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Telefonas, kuriame naudojama „Google Android“ operacinė sistema ir kuris kainuoja 499 eurus (1 723 litus), šį mėnesį pasirodys Rusijos ir Vokietijos parduotuvių lentynose, o Prancūzijoje, Ispanijoje ir Austrijoje jį bus galima įsigyti internetu.

Šis prietaisas „iš naujo nustato mūsų požiūrį į išmaniuosius telefonus“, sakė jį sukūrusios bendrovės „Yota Devices“ generalinis direktorius Vladas Martynovas, pristatęs šį telefoną vienoje Maskvos šiuolaikinio meno galerijoje.

Be spalvoto lietimui jautraus ekrano, įprasto visiems išmaniesiems telefonams, „YotaPhone“ kitoje pusėje dar turi nespalvotą ekraną, kuriame naudojama elektroninio rašalo technologija – tokia pati kaip elektroninėse skaityklose, tokiose kaip „Amazon Kindle“.

Be spalvoto lietimui jautraus ekrano, įprasto visiems išmaniesiems telefonams, „YotaPhone“ kitoje pusėje dar turi nespalvotą ekraną, kuriame naudojama elektroninio rašalo technologija – tokia pati kaip elektroninėse skaityklose, tokiose kaip „Amazon Kindle“.

Papildomas mažai energijos naudojantis ekranas lieka įjungtas visą laiką, netgi telefonui perėjus į budėjimo režimą. Vartotojas jame gali pasitikrinti laiką, gautas žinutes, kalendorių arba žemėlapį, neaktyvuojant prietaiso iš budėjimo režimo – tai padeda taupyti akumuliatoriaus energiją.

Po pirmojo pristatymo gruodį „YotaPhone“ bus pardavinėjamas ir kitose Europos šalyse, įskaitant Didžiąją Britaniją ir Šveicariją, bei Artimuosiuose Rytuose, įskaitant Egiptą.

Gamintojai nurodė kol kas neplanuojantys tiekti šiuos telefonus Azijos arba JAV rinkoms.

Nors Rusija turi daug patyrusių inžinierių ir IT specialistų, dar nei viena šalies bendrovė nesugebėjo užsitikrinti tvirtos padėties vidaus rinkoje savo sukurtais kompiuteriais arba mobiliaisiais telefonais.

Domitės mokslo ir informacinių technologijų naujienomis? Prisijunkite prie Mokslas.IT socialiniuose tinkluose „Facebook“, „Google+“ ir „Twitter“. Patirkite netikėtų atradimų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius