Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po „Kickass Torrents“ vadovo suėmimo ėmė strigti ir Lietuvos piratiniai tinklalapiai

Naktį į ketvirtadienį sutriko didžiausio Lietuvoje „torrent“ bylų dalinimosi tinklalapio Linkomanija.net veikla. 15min skaitytojo duomenimis, su techniniais nesklandumais susiduria ir kitas piratinis tinklalapis torrent.ai. Kol kas sutrikimo priežastys neaiškios.
Linkomanija.net logotipas
Linkomanija.net logotipas / 15min.lt nuotr.

„Nežinau ar tai sutapimas, bet noriu pranešti, kad daugelis „torent“ portalų nebeveikia. Gal prieš juos prasidėjo kova? Linkomanija.net neveikia, ne ką mažesnį populiariumą turintis http://www.torrent.ai/lt/main taip pat susiduria su techniniai nesklandumais, siuntimai neveikia“, – rašė 15min skaitytojas.

Lietuvos antipiratinės veiklos asociacija LATGA Vilniaus miesto apylinkės teismui prieš mėnesį įteikė ieškinį, kuriuo prašė įpareigoti interneto paslaugų teikėjus panaikinti prieigą prie nelegaliai Lietuvos ir užsienio autorių kūrinius talpinančios svetainės linkomanija.net.

LATGA atstovė ryšiams su visuomene Jurgita Kviliūnaitė negalėjo pasakyti, ar Linkomanija.net sutrikimas kaip nors susijęs su ankstesniu LATGA prašymu.

Naujienų agentūros BNS duomenimis, trečiadienį Lenkijoje buvo suimtas piratinio tinklo „Kickass Torrents“ (KAT), kaip manoma, vadeiva, Artiomas Vaulinas.

KAT, platinantis filmus, kompiuterinius žaidimus, televizijos laidų įrašus, muziką ir kitokį skaitmeninį turinį, yra 69-oji dažniausiai lankoma interneto svetainė.

„A.Vaulinas kaltinamas vadovavimu mūsų dienomis labiausiai lankomai dalijimosi failais svetainėje, atsakingai už autorių teisių saugumo medžiagos, kurios vertė gerokai viršija 1 mlrd. JAV dolerių, neteisėtą išplatinimą“, – pažymėjo JAV generalinės prokurorės pavaduotoja Leslie Caldwell.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius