-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po mokslinio eksperimento su patranka Antano Nedzinsko sodybą krėtė prokurorai

15min su šoumenu, buvusiu politiku ir inžinerinių eksperimentų mėgėju Antanu Nedzinsku prieš mėnesį jo sodyboje atliko eksperimentą: išbandė suspausto oro patranką. Dabar A.Nedzinskas patrankos jau nebeturi – ją konfiskavo pareigūnai. Kaip informavo A.Nedzinskas, prokuratūra dėl patrankos pradėjo tyrimą.
Antanas Nedzinskas
Antanas Nedzinskas / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Penktadienį, 7 val. ryto, Antano Nedzinsko sodyboje Dzūkijoje lankėsi pareigūnai ir atliko kratą. Remiantis Baudžiamojo kodekso str. nr. 258 antrąja dalimi, A.Nedzinskas gali būti kaltinamas, kad neteisėtai įgijo ar nešiojo nešaunamąjį ginklą ar kitokį žmonėms žaloti pritaikytą daiktą. Po tyrimo paaiškės, ar A.Nedzinskas padarė baudžiamąjį nusižengimą ir ar bus už eksperimentą baudžiamas bauda arba areštu.

Antano Nedzinsko aparatas

Antanas, nuo mažumės garsėjantis inžinieriaus sugebėjimais (restauruodavo su tėčiu senovinius automobilius, atnaujino seną vokišką autobusiuką „Barkaz“ ir nudažė jį Lietuvos tautinėmis spalvomis, netgi didžiulį kryžių pagamino). Jis norėjo kurti burbulų pūtimo per išmetamąjį automobilio vamzdį sistemą, specialią dviračio konstrukciją, primenančią ožį, ir pan.

Savo linksmais bandymais A.Nedzinskas primena visame pasaulyje žinomą eksperimentatorių Coliną Furzę. Šis „linksmas“ mokslininkas savo dirbtuvėse gamina termitsvaidžius, kojines numaunančias raketas, skraidančius dviračius, greitaeigius vaikiškus vežimėlius ir kitus keistus įrenginius. Vieni iš tokių išradimų juokiasi, o kiti juos vertina rimtai.

Antano Nedzinsko „patranka“, pagaminta iš mažo dujų baliono, eksperimento metu šaudė vandeniu, kiaušiniais. Jis taip pat šia konstrukcija moksliškai iliustravo, kaip būdavo šaudomi telefonai per dygliuotas tvoras, kol nebuvo išrasti dronai.

VIDEO: Pamatykite, kaip šaudo Antano Nedzinsko savadarbė patranka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius