-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Programišiai įsilaužė į „Sony“ duomenų bazę ir pavogė „PlayStation“ vartotojų asmeninius duomenis

Žaidimų konsolės „PlayStation“ vartotojai turėtų sunerimti: trečiadienį kompanija „Sony“ oficialiai paskelbė, kad į jos serverius buvo įsilaužę programišiai, kurie pagrobė asmeninius vartotojų duomenis.
„PlayStation“ žaidimų konsolės pultas
„PlayStation“ žaidimų konsolės pultas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Sony“ išplatintame pranešime spaudai nurodoma, kad programišiai galėjo pasisavinti vartotojų tikruosius vardus, gyvenamosios vietos adresus (šalį, miestą ir pašto indeksą), el. pašto adresą, gimimo datą bei „Play Station“ prisijungimo vardą ir slaptažodį, praneša Dvice.com.

Neatmetama, kad programišiai galėjo pasiekti ir vartotojų profilių informaciją, tokią kaip pirkimų istorija ar net banko kortelių numeriai. „Sony“ teigia, kad banko kortelių informacija tikriausiai nebuvo pavogta, tačiau ragina vartotojus išlikti budriais.

„Sony“ specialistai mėgina atstatyti normalų sistemos darbą, o vartotojams pavykus prisijungti prie sistemos jie raginami pasikeisti slaptažodį.

Programišiai į „PlayStation“ tinklą įsilaužė balandžio 19 dieną, po to „Sony“ buvo išleidusi kelis pranešimus apie atliekamą tyrimą apie galimą bandymą įsilaužti, tačiau tik praėjus daugiau nei savaitei oficialiai įvardijo to padarinius.

„PlayStation Network“ yra užsiregistravę per 77 mln. vartotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius