-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Reporteriai be sienų“ paskelbė „interneto priešų“ sąrašą

Organizacija „Reporteriai be sienų“ ketvirtadienį paskelbė kasmetinį „interneto priešų“ sąrašą. Į jį šiemet įtrauktos dvylika šalių: Mianmaras, Vietnamas, Egiptas, Iranas, Kinija, Kuba, Saudo Arabija, Šiaurės Korėja, Sirija, Tunisas, Turkmėnistanas ir Uzbekistanas.
Internetas
Internetas / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Be to, į žodžio laisvės gynėjų stebėjimo lauką pateko dar vienuolika šalių: Australija, Bahreinas, Baltarusija, Zimbabvė, Jemenas, Malaizija, Jungtiniai Arabų Emyratai, Tailandas, Šri Lanka, Eritrėja ir Pietų Korėja. Beje, paskutinioji yra laikoma viena iš labiausiai internetizuotų pasaulio šalių.

Ataskaitoje pažymima, kad Baltarusija praėjusių metų birželį paskelbė ketinanti pasinaudoti Kinijos patirtimi blokuojant nepageidautinas interneto svetaines. Kol kas nežinoma, ar Lietuvos kaimynė iš tiesų įgyvendins tokį sumanymą. Turkmėnistanas jau dabar blokuoja priėjimą prie daugelio naujienų agentūrų ir žmogaus teisių gynimo tinklalapių. Panašiai elgiasi ir Uzbekistanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius