-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Samsung“ naujienos: patobulintos planšetės, telefonas su projektoriumi ir dvigubai didesnis „Galaxy Note“

Kompanija „Samsung“ Barselonoje vykstančiai konferencijai „Mobile World Congress“ (MWC) parengė nemažai naujienų, dalis jų buvo paviešinta jau savaitgalį. Tai – planšetiniai kompiuteriai „Galaxy Tab 2“, išmanusis telefonas su projektoriumi „Samsung Galaxy Beam“ ir 10 colių įstrižainės „Galaxy Note“ – įrenginys, kurį galima valdyti ne tik pirštais, bet ir specialiu pieštuku.
„Samsung Galaxy Beam“ išmanusis telefonas su projektoriumi
„Samsung Galaxy Beam“ išmanusis telefonas su projektoriumi / „Samsung“ nuotr.

Pastaroji naujiena yra bene labiausiai intriguojanti. Mat išleidusi pirmąjį 5 colių įstrižainės „Galaxy Note“ kompanija atsisakė įvardinti, ar tai yra telefonas, ar planšetė ir leido tai nuspręsti patiems vartotojams. Išleisdama dvigubai didesnį „Galaxy Note 10.1“ ji jau nedvejoja: tai – planšetinis kompiuteris.

Tiesa, kol kas detalesnės informacijos apie šį įrenginį nėra – tik konferencijos vietoje iškabinti reklaminiai stendai. Tikimasi, kad daugiau duomenų bus paviešinta pirmadienį, pirmąją MWC dieną.

Kiek išsamiau paskelbta apie atnaujintą planšetinių kompiuterių „Galaxy Tab 2“ seriją.

Mažesnė, 7 colių įstrižainės ekraną turinti planšetė, buvo anonsuota dar prieš savaitę, rašo Mashable.com. Tačiau didesnysis jos brolis, turintis 10 colių įstrižainės ekraną, yra naujiena. Jo ekrano raiška siekia 1280 x 800 tšk. (mažesniosios planšetės raiška yra 1024 x 600), o likusios techninės charakteristikos yra beveik identiškos: 1 GHz dviejų branduolių procesorius, 1 GB operatyviosios atminties, 3 mln. tšk. raiškos kamera galinėje įrenginio dalyje ir VGA kamera vaizdo pokalbiams priekyje.

Abi planšetes galima įsigyti su 3G arba tik „WiFi“ interneto ryšiu, jose įdiegta naujausia „Android Ice Cream Sandwich“ operacinė sistema. Įrenginiai prekyboje Europoje turėtų pasirodyti kovo mėnesį, kaina kol kas neskelbiama.

Dar viena „Samsung“ naujovė – „Galaxy Beam“ išmanusis telefonas su projektoriumi. Pats telefonas yra vidurinės klasės išmanusis, tačiau iš minios jį išskiria galimybė ant sienos projektuoti vaizdus (žiūrėti nuotraukas, vaizdo įrašus ir pan.). Vaizdas ant sienos gali būti iki 130 cm įstrižainės. Bet itin aukštos kokybės tikėtis neverta. Taip pat reikia priminti, kad telefonų garsiakalbiai nėra itin kokybiški, tad žiūrint ilgesnį vaizdo įrašą verčiau naudoti prijungiamus garsiakalbius.

Telefonas prekyboje pasirodys antrąjį šių metų ketvirtį, jo kaina dar neskelbiama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius