Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

SAP atstovas: Lietuvai laikas investuoti į IT

Pasaulyje pirmaujančios verslo programinės įrangos bendrovės SAP strategijos direktorius Pascalis Brosset neabejoja, kad informacijos technologijų (IT) sektorius akivaizdžiai atsigauna po krizės.
Jei tavęs nėra internete...
Baltijos šalys turi puikią progą pasivyti kur kas toliau verslo IT srityje pažengusias Vakarų šalis. / Organizatorių nuotr.

Pašnekovas „Vilniaus dienai“ ir „Kauno dienai“ sakė, kad Lietuva ir kitos Baltijos šalys turi puikią progą pasivyti kur kas toliau verslo IT srityje pažengusias Vakarų šalis.

„Toms valstybėms, kuriose išlaidos IT nebuvo tokios milžiniškos, atsiveria puiki galimybė iškart pereiti prie programinės įrangos kaip paslaugų paketo. Tai kur kas efektyviau nei anksčiau taikyti sprendimai. Lietuva turi šansą neiti tuo keliu, kuriuo nuėjo visi kiti. Lietuvos verslas turi galimybę nusipirkti bazinę programinę įrangą su ERP (enterprise resource planning – angl. tai verslo IT sistemos, leidžiančios centralizuotai valdyti įmonės logistiką, gamybą, finansus ir kitas pagrindines sritis) ir panaudoti tai kaip platformą, kurią galima tobulinti“, – sakė P.Brossetas.

Pasak jo, Lietuvos verslas turi galimybę sutaupyti tiek laiko, tiek pinigų: „Kitos bendrovės praleido 20 metų skausmingai mokydamosi, kaip tinkamai pritaikyti ERP. Dabar visa ši patirtis yra prieinama, išlaidos ERP gali būti gerokai sumažintos. Visa tai galima padaryti greičiau, efektyviau ir pigiau, o sutaupytas lėšas investuoti į kitas sritis. Lietuvos verslas turi puikų šansą lengvai pasivyti Vakarus.“

Anot jo, IT investicijų pobūdis pastaruoju metu smarkiai kinta. Esą tokie sprendimai, kokius dar neseniai galėjo sau leisti tik didžiosios įmonės, dabar yra lengvai prieinami ir smulkiajam bei vidutiniam verslui.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius