-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sharp“ pademonstravo pirmuosius produktus su IGZO technologija

Japonų kompanija „Sharp“ parodoje „CES 2013“ pristatė IGZO (indžio galio cinko oksido) galimybes ir pirmuosius produktus su šia energiją taupančia ekranų gamybos technologija.
„Sharp“ ekranas su energiją taupančia IGZO technologija
„Sharp“ ekranas su energiją taupančia IGZO technologija / Gedimino Gasiulio/15min.lt nuotr.
Temos: 2 Sharp Technologijos

Bendrovė teigia, kad ateityje IGZO sudarys visiškai naują ekranų, kurie naudoja kur kas mažiau energijos, atkuria aukštos raiškos vaizdą ir itin jautriai reaguoja į prisilietimą, kartą.

IGZO technologijos galimybės yra itin plačios ir „Sharp“ jau taiko ją savo ekranuose, planšetiniuose kompiuteriuose, monitoriuose ir išmaniuosiuose telefonuose.

IGZO privalumai:

  • Itin aukšta raiška ir ryškumas: IGZO tranzistoriai yra kur kas mažesni už įprastus LCD ekranus ir pasižymi kur kas didesniu elektronų mobilumu. Todėl ekrane galima perteikti daugiau duomenų, sukuriant itin detalų vaizdą, kuris yra iki keturių kartų detalesnis už įprastus „Full HD“ (1080p) LCD ekranus;
  • Ypač mažos energijos sąnaudos: IGZO gali išlaikyti ekrane duomenis tam tikrą laiko tarpą be jų atnaujinimo, net kai srovė yra išjungiama. Tai padeda sumažinti energijos sąnaudas ir padidinti akumuliatoriaus veikimo trukmę mobiliųjų įrenginių ekranams;
  • Didelis jautrumas reaguojant į prisilietimą: lyginant su įprastais LCD ekranais, IGZO ekranai pasižymi kur kas mažesniu triukšmu dėl jutiklinio impulso įėjimo. Tai leidžia greitai, paprastai ir natūraliai rašyti ir brėžti linijas.

„CES 2013“ parodoje „Sharp“ pristatė jutiklinio monitoriaus prototipą su IGZO technologija. Šiame monitoriuje taikoma 10 taškų technologija, leidžianti vienu metu atlikti kelis veiksmus tiesiog liečiant ekraną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius