Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Siri“ užklausų atpažinimo tikslumas – 62 proc.

Kompanijos „Piper Jaffray“ analitikai subūrė komandą, kuri patikrino išmaniajame telefone „iPhone 4S“ įdiegto intelektualus balso atpažinimo asistento „Siri“ galimybes.
„iPhone“ virtuali asistentė „Siri“
„iPhone“ virtuali asistentė „Siri“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 „Google“

Komandos priešakyje stojo savo srityje gerai žinomas Gene‘as Munsteris. Eksperimento metu „Siri“ gavo ir pabandė apdoroti maždaug 800 užklausų. Testavimas vyko tiek patalpoje su nedideliu aplinkos triukšmo lygiu, tiek gatvėje, kur triukšmo lygis pakankamai didelis.

Eksperimento rezultatai parodė, kad „Siri“ atpažindavo tik apie 83 proc. jai skirtų balsu atliekamų užklausų. Iš jų teisingai atpažinta maždaug 62 proc. užklausų. Beje, patalpos viduje situacija buvo žymiai geresnė: 89 proc. užklausų atpažinta, iš jų 68 proc. – teisingai.

Kad galėtų palyginti, G.Munsteris ir jo komanda pateikė užklausas „Google“ paieškos tarnybai (žinoma, šiuo atveju palyginimas nelabai korektiškas, kadangi užklausos būdavo įvedamos tekstu). „Google“ paieškos tikslumas siekė 86 proc.

G.Munsteris pareiškė, kad jis „Siri“ atžvilgiu nusiteikęs optimistiškai ir išreiškė tikėjimą, jog ateityje „Apple“ produktas bus dar intelektualesnis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius