-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaitmeninis kodas: mandros „muilinės“

Vadinamųjų „muilinių“ gamintojai, kelerius metus „pjovęsi“ dėl matricos gaudomų taškų skaičiaus, dabar persimeta į kovą „kas sugrūs daugiau technologijų į delno dydžio dėžutę“.
„Canon“ fotoaparatas „Ixus 210“.
„Canon“ fotoaparatas „Ixus 210“. / Gamintojo nuotr.

Lietimui jautrus ekranas, koordinačių nustatymas, kompasas, aukštos raiškos filmavimas, greitasis fotografavimas, veido ir net šypsenos atpažinimas – gamintojai verčiasi per galvą grūsdami naujausias technologijas. „Kam viso to reikia?“ – šauna į galvą mintis, bet tuoj pat atsimuša į neatremiamą argumentą: gero daikto nebūna per daug. Svarbiausia, kad būtų patogu ir lengva naudotis.

Švariarankiams

„Canon“ pavasarį pasitinka su šviežia muiline „Ixus 210“, skirta tik plaunantiems rankas – ji turi vos kelis mygtukus, o dauguma funkcijų patikėta lietimui jautriam ekranui.

Aišku, tai neįprasta, taigi prie valdymo reikia pratintis, bet jis panašus į mobiliuosiuose telefonuose su lietimui jautriu ekranu įtaisytus fotoaparatus. Tik kokybė smarkiai geresnė.

Fotoaparatas įsijungia akimirksniu ir gražiai susitvarko tiek su smarkia šviesa, tiek tamsoje net naudojant „automatinį“ nustatymą. Maloni smulkmena – be įvairių funkcijų nustatymų, galima pasirinkti ir kelis nuotraukos „iškraipymo“ variantus (dalinį išblukimą sudarant „miniatiūros“ įspūdį; „žuvies akį“; spalvų paryškinimą ir pan.).

Lietimui jautrus ekranas taip pat leidžia gerokai patogiau peržiūrėti nuotraukas, kitas privalumas – tiesiai ekrane galima nurodyti tašką, į kurį fotoaparatas turėtų fokusuoti vaizdą. Fotoaparatą judinant, fokusavimo indikatorius toliau „sekioja“ nurodytą tašką, nebent jis dingsta iš matymo zonos.

Ko gero, didžiausias minusas – valdyti „Ixus 210“ viena ranka itin komplikuota, mat 9 cm įstrižainės ekranas išsikerojęs per visą galinę korpuso pusę. Gamintojus galima pabarti ir už bereikalingus 14 mln. taškų – per akis ir pusės tiek ar dar mažiau. Taip pat keista, kad filmuojant aukštos raiškos (HD) įrašą, vaizdas artinamas skaitmeniniu, o ne optiniu būdu.

Kaina – apie 1,1 tūkst. Lt.

Gamintojo nuotr./„Sony“ „Cyber-shot DSC-HX5V“.
„Sony“ „Cyber-shot DSC-HX5V“.

Keliautojų draugas

„Sony“ neseniai pristatytas „Cyber-shot DSC-HX5V“ fotoaparatas ne ką didesnis už vidutinį telefoną, todėl nesunkiai telpa tiesiog į kišenę. Nors didžiąją dalį valdymo korpuso pusės užima 7,5 cm įstrižainės ekranas, fotoaparatui laikyti užtenka ir trijų pirštų.

Fotoaparato gamintojai, matyt, taikosi į keliautojus, mat jame įmontuota GPS navigacija, leidžianti nustatyti tikslią vietą, kur nuotrauka buvo daryta. Prie nuotraukos taip pat prirašomas tikslus jos darymo laikas. Be to, kad vaizdų gaudytojas nepasiklystų, pridėtas elektroninis kompasas.

„DSC-HX5V“ užsikrauna vos per 2 sekundes, taigi vaizdas neturėtų „pabėgti“, tiesa, valdymo mygtukai galėtų būti kiek didesni – skubant juos sunku sugraibyti. Taip pat sunkoka priprasti prie to, kad fotografavimo mygtukas yra ne prie pat krašto, o kiek toliau – įprastą vietą užėmęs funkcijų valdymo ratukas, leidžiantis pasirinkti vieną iš 10 nustatytų funkcijų.

Beje, skubantiems (tiksliau, fotografuojantiems skubančius) pravers ir „greito fotografavimo“ funkcija. Galima nustatyti tris „greičio“ režimus, o sparčiausias jų per sekundę padaro net 10 kadrų. Žinoma, tiek fokusavimas, tiek kiti parametrai lieka tokie, kaip pirmojo kadro, taigi aplink savo ašį suktis nepatartina.

Be 10 mln. taškų ir 10 kartų optinio artinimo, fotoaparatu taip pat galima filmuoti aukštos raiškos (HD) vaizdo įrašą su stereogarsu. Kokybė, kaip tokiam aparatui, pagirtina, tik vaizdą artina lėtokai.

Fotoaparate įmontuotas 25 mm plataus kampo objektyvas, leidžiantis užfiksuoti daugiau nei įprastas fotoaparatas, bet šiek tiek „ištempiantis“ nuotraukos kraštus. Nustebino blykstė – nors ji maža, tiek „žiebia“, tiek šviesą paskirsto neblogai. Nuliūdino tik tai, kad fotoaparatas neturi „makro“ funkcijos – kirmėlės ir skruzdėlės liūdi su šeima.

Kaina – apie 1,1 tūkst. Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius