-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Smagūs eksperimentai su telefono kamera

Lažinamės, kad jokiu kitu metų laiku nepadaroma tiek nuotraukų, kaip vasarą. Prasidėjo sezonas, kai fotografuojame visi, o rimtas fotoaparatas – ne visada po ranka. Todėl dabar, kai kone kiekviename mobiliajame telefone įmontuota vaizdo kamera, iš atostogų galima parsivežti tikrai įspūdingų vaizdelių, kuriuose užfiksuotos pačios karščiausios akimirkos.
Smagūs eksperimentai su telefono kamera
Smagūs eksperimentai su telefono kamera / TELE2 nuotr.
Temos: 1 Tele2

Apie tai, kaip telefonu padaryti gerą nuotrauką, jau rašėme. O dabar aptarkime, kaip jas dar pagerinti – ne tik kokybės, bet ir linksmumo prasme. Susipažinkite su keliomis programėlėmis, skirtomis „Android“ operacinę sistemą turintiems išmaniesiems telefonams. Jas įsidiegę galėsite kurti tokias nuotraukas, jog jūsų draugai ir artimieji jas žiūrėdami net išsižios... ar bent jau plačiai nusišypsos.

Efektai. Jei manote, kad pasaulis, kurį matote per kameros objektyvą, nepakankamai spalvotas, galite jį nuspalvinti su nemokama programėle „FxCamera“, leidžiančia fotografuojamam vaizdui suteikti įvairių efektų. Išgaubtas vaizdas, tarsi žvelgiant „žuvies akimis“, linksmi „žaislinės kameros“ spalvų deriniai ar charakteringas „Polaroid“ nuotraukoms būdingas rėmelis ant jūsų nufotografuoto vaizdo – čia dar nieko. Mus ypač sužavėjo šios programėlės teikiama galimybė nuotrauką čia pat paversti garsiojo dailininko, „pop art“ judėjimo atstovo Andy Warholo darbus primenančiu meno kūriniu.

Redagavimas. Tiek spalvotą, tiek juodai baltą nuotrauką kartais reikia pataisyti – iškirpti nereikalingą jos dalį, pakoreguoti spalvingumą, kontrastą, pagyvinti nufotografuotą vaizdą kokia nors žaisminga detale ar komentaru. Tai galima daryti su nemokama programėle „PicSay“ – ji leidžia nuotraukas papildyti komiksams būdingais „burbulais“ su tekstu, uždėti nufotografuotiems žmonėms linksmas kepures, akinius ar „papuošti“ juos kitokiais aksesuarais. Suprantama, su šia programėle galima daryti ir ne tokius linksmus, bet ne mažiau reikalingus dalykus – tvarkyti nuotraukos spalvas, ją apkarpyti, didinti ar mažinti šviesumą ir t.t.

Visi, kuriems yra tekę fotografuoti, žino, kad kartais beveik idealų kadrą sugadina į jį netyčia patekęs nepažįstamasis ar pravažiuojantis automobilis. Programėlė „TouchRetouch“ leidžia tokius objektus pašalinti iš nuotraukos – tiesiog apvedate nereikalingą nuotraukos dalį pirštu, ir programėlė ją ištrina, tuščią vietą užpildydama taip, tarsi į kadrą niekas ir nebuvo pakliuvęs. Tiesa, tai ne visuomet pavyksta padaryti itin tiksliai, bet jei mėgstate fotografuotis, pavyzdžiui, sausakimšuose paplūdimiuose ir jums negaila už programėlę sumokėti maždaug 2,5 lito, tada ją tikrai verta išbandyti.

Peržiūra. Turėdami pilną telefoną įspūdingų (ar įspūdingai retušuotų) nuotraukų, be abejo, norėsite jas peržiūrėti. Nemokama nuotraukų peržiūros programėlė „QuickPic“ padės greičiau ir patogiau naršyti po jūsų galeriją bei tvarkyti čia saugomas nuotraukas – jas pasukti, apkarpyti, pakeisti pavadinimą, pasirinkti kaip fono paveikslėlį ir pan.

Komponavimas. Nuotraukas telefone galima tiesiog saugoti ir kartkartėmis peržiūrėti, o galima ir kurti iš jų gana įspūdingas menines kompozicijas. Nemokamos programėlės „PhotoGrid“ ir „PhotoShake“ skirtos gaminti koliažus iš jūsų mėgstamų nuotraukų. Atsirenkate vaizdelius, kuriuos norite matyti vieną šalia kito, krestelite telefoną, ir nuotraukos „sukrenta“ į gražų kaleidoskopą.

Vertinantiems universalius įrankius yra sukurta ir „viskas viename“ pobūdžio nuotraukų redagavimo programėlių. Viena tokių – taip pat nemokama programa „PicsIn“, turinti daugelį aukščiau paminėtų funkcijų – galimybę fotografuoti su specialiaisiais efektais, redaguoti ir apipuošti nuotraukas, kurti koliažus. Lanksti ir paprasta naudoti „PicsIn“ tiks tiems, kurie nemėgsta pernelyg apkrauti savo išmaniojo telefono programėlių meniu.

Linkime kuo daugiau gražių akimirkų − fotografuokite, retušuokite, kurkite ir dalinkitės jomis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius