Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Turkijos teismas: uždrausdama „Twitter“ vyriausybė pažeidė teises

Turkijos konstitucinis teismas trečiadienį išaiškino, kad vyriausybės sprendimas užblokuoti socialinį tinklą „Twitter“ pažeidžia žmogaus teises, pranešė vietos žiniasklaida.
Reakcija į „Twitter“ blokavimą Turkijoje
Reakcija į „Twitter“ blokavimą Turkijoje / „Twitter“ iliustracija

Teismas nurodė atšaukti draudimą, kreipdamasis ir į šalies telekomunikacijų tarnybą TIB, ir į Komunikacijų ministeriją „padaryti kas būtina“, pranešė privati televizija NTV.

„Twitter“ draudimas įsigaliojo kovo 20 dieną, kai šiame socialinės žiniasklaidos tinkle buvo išplatinti garso įrašai, patvirtinantys įtarimus dėl galimos premjero Recepo Tayyipo Erdogano ir jo aplinkos korupcijos.

Kovo mėnesį premjeras uždraudė „Twitter“, kuriuo buvo naudojamasi skleidžiant kitus garso įrašus, esą rodančius, kad R.T.Erdoganas ir jo aplinkos žmonės yra korumpuoti

Valdžios sprendimas uždrausti tinklą „Twitter“ prieš kovo 30 dieną rengtus vietinius rinkimus susilaukė pasmerkimo ir šalies viduje, ir užsienyje, taip pat žmogaus teisių gynimo organizacijų bei sąjungininkių Vakaruose.

Tačiau „Twitter“ vartotojai sugebėjo apeiti draudimą, siųsdami teksto žinutes ar pakeisdami savo interneto nustatymus.

Kovo mėnesį premjeras uždraudė „Twitter“, kuriuo buvo naudojamasi skleidžiant kitus garso įrašus, esą rodančius, kad R.T.Erdoganas ir jo aplinkos žmonės yra korumpuoti.

Islamiškų šaknų turinti R.T.Erdogano Teisingumo ir plėtros partija (AKP) laimėjo vietinius rinkimus, nors ir buvo kaltinta korupcija bei ribojo naudojimąsi internetu.

Turkija ketvirtadienį uždraudė ir „YouTube“, kur buvo išplatinti nutekinti garso įrašai iš valstybės saugumo susitikimo, kuriame buvo svarstomi galimi kariniai veiksmai Sirijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius