-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už V.Putino tinklapio ataką Rusijoje paskelbta „mirties bausmė“ kompiuteriui

Girtas rusas nusprendė užpulti Rusijos Federacijos Prezidento tinklalapį. Jis į savo nešiojamąjį kompiuterį įdiegė programą, kuri siųsdama daugybę užklausų perkrauna serverį (vadinama DDOS ataka).
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Svetainė „Rospravosudie“ pranešė, kad teisėsaugos institucijos sužinojo apie tai, o teismas nusprendė sunaikinti kompiuterį.

Pilietis Grinenko dirba sisteminiu administratoriumi, todėl internete surasti ir kompiuteryje suinstaliuoti programą „Low Orbit Ion Cannon“ jam nebuvo sudėtinga. Rusijos teisėsaugos institucijos nustatė, kad Novosibirsko gyventojas bandė užblokuoti priėjimą prie kremlin.ru, o tai yra oficiali V.Putino svetainė.

Teismo sprendimas
Teismo sprendimas

Išpuolio atlikėjui buvo pritaikytas baudžiamojo kodekso straipsnis dėl „kenkėjiškų kompiuterinių programų sukūrimo, naudojimo ir platinimo“. Bylą nagrinėjo Zaelcovskio federalinis rajono teismas ir nusprendė kaltininkui paskirti šešių mėnesių laisvės atėmimą, bausmės vykdymą atidedant trejiems metams, o nešiojamąjį kompiuterį „Samsung“, esantį daiktinių įrodymų saugykloje, – sunaikinti.

Teismo sprendimas
Teismo sprendimas

Tačiau, remiantis įstatymu „dėl amnestijos, ryšium su 1941-1945 metų Didžiojo Tėvynės karo 70-osiomis pergalės metinėmis“ sistemų administratorius nuo bausmės buvo atleistas ir jo teistumas pašalintas.

Kompiuteriui pasisekė mažiau – sprendimas jo atžvilgiu pakeistas nebuvo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius