-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Venesuelos prezidentas H.Chavezas tapo „Twitter“ bendruomenės nariu

Venesuelos prezidentas Hugo Chavezas antradienį sukūrė savo svetainę socialiniame tinkle „Twitter“ ir pradėjo virtualią kampaniją prieš savo politinius priešininkus, kurie jau anksčiau naudojosi šia priemone, kritikuodami jo socialistinę Vyriausybę.
Hugo Chavezas
Hugo Chavezas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

H.Chavezui, kuris garsėja gebėjimu nesustodamas kalbėti kelias valandas, dabar teks prisitaikyti prie „Twitter“ pranešimams taikomo 140 spaudos ženklų apribojimo.

„Draugai, svetainė @chavezcandanga jau rezervuota; greitai ten atsiras mūsų komandantės žinučių“, – savo „Twitter“ svetainėje paskelbė Venesuelos ryšių sektoriaus priežiūros agentūros vadovas ir artimas prezidento patarėjas Diosdado Cabello.

Kai kuriose šalyse žodis „candanga“ reiškia „velnias“, tačiau Venesuelos žargonu taip gali būti apibūdinamas stiprios valios, maištingas žmogus, nenuorama.

Antradienį „Twitter“ svetainė @chavezcandanga jau turėjo apie 12 500 gerbėjų, nors H.Chavezas dar nebuvo paskelbęs nė vieno pranešimo. Tačiau per ministrų kabineto posėdį jis pažadėjo savo šalininkams šį tą parašyti ateinančią naktį.

„Patariu patikrinti tą tinklalapį po vidurnakčio – aš ten nutrūksiu nuo grandinės, – sakė prezidentas juokdamasis. – Būtinai užmeskite akį.“

Karo apkasai

H.Chaveso oponentai, nusivylę tradicine Venesuelos žiniasklaida, ypač televizija ir radiju, kuri dažnai transliuoja ilgas šalies vadovo kalbas, atsigręžė į socialinius tinklus, kurie jiems suteikia galimybę pasisakyti prieš populistą prezidentą.

Svetainė „Twitter“
Svetainė „Twitter“

Tuose tinklalapiuose platinami kritikos straipsniai arba anekdotai apie H.Chavezą, o kai kada internete skelbiami raginimai organizuoti demonstracijas ir kitokius protestus.

Šiemet H.Chavezas kelis kartus ragino savo šalininkus duoti atkirtį internete besireiškiantiems Vyriausybės kritikams.

„Internetas yra karo apkasai, nes jie atneša sąmokslų srovę“, – H.Chavezas sakė kovą.

Kritikai teigia, kad prezidentas ketina įvesti interneto cenzūrą ir kad planai nukreipti visą interneto srautą per valstybinę telekomunikacijų kompaniją byloja apie mėginimus nutildyti nepatenkintuosius.

Tuo tarpu H.Chavezas tvirtina visiškai neketinantis imtis cenzūros, nors anksčiau yra sakęs, kad internetas „negali būti laisvas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius