Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Western Digital“ atnaujina standžiųjų diskų gamybą Tailande

Kompanija „Western Digital“, sustabdžiusi standžiųjų diskų gamybą Tailande dėl potvynių, iš dalies atnaujino gamybą šioje šalyje.
Kompiuterio standusis diskas
Kompiuterio standusis diskas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Tailandas

Praėjusią savaitę kompanija atnaujino standžiųjų diskų gamybą Bang Pa-In rajone Centriniame Tailande.

Nuo spalio 15 dienos šioje vietovėje vandens lygis siekė 2 metrus. Ši gamykla atnaujino darbą ankščiau nei tikėtasi. Tačiau kitos „Western Digital“ gamyklos Tailande yra užtvindytos. Tikimasi, kad vanduo iš jų bus išpumpuotas per 10 dienų, o vėliau prasidės jų valymas ir remontas.

Nepaisant to, „Western Digital“ ir jos konkurentė „Seagate“ nekeičia prognozių dėl standžiųjų diskų deficito artimiausiais mėnesiais. Kompanijos mano, kad gruodžio pabaigoje jų paklausa sieks 170–180 milijonų vienetų, nors rinkoje jų bus žymiai mažiau – apie 120 milijonų vienetų. Ekspertai mano, kad standžiųjų diskų trūkumas bus jaučiamas bent iki kitų metų pirmojo ketvirčio, o potvynio padariniai rinkoje bus jaučiami visus 2012 metus.

Nuo stichinės nelaimės nukentėjo ir kompanijų „Hutchinson Technology“, „Seagate“, „Toshiba“ bei „Hitachi“ standžiųjų diskų gamyklos Tailande. Šioje šalyje pagaminama beveik pusė viso pasaulio standžiųjų diskų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius